De când tot mor de foame copiii din Africa?

Nu vreau să stric nimănui sărbătorile sau feng shui-ul, dar când aud de familii (uneori monoparentale) cu 3-4-5 copii și „fără posibilități”, dar cu mame care stau la cerșit pe Facebook, mi se ridică părul de pe cap.

Așa cum, de când sunt eu (35 dr ani), continuă să existe copii care mor de foame în Africa. Înseamnă că aceia care „mureau de foame” când eram eu mică au supraviețuit și au făcut la rândul lor copii care mor de foame.

Știu că este un fenomen sociologic – cu cât îți merge mai rău, cu atât ești mai înclinat să procreezi, totuși, găsesc această atitudine lipsită de responsabilitate față de tine și de copiii tăi, în primul rând.

3 thoughts on “De când tot mor de foame copiii din Africa?”

  1. Sunt medic rezident pe obstetrică-ginecologie. Cele descrise mai sus sunt pacientele de care noi (rezidenții) ne ocupăm cel mai des. îți dau dreptate. Nivelul de sărăcie crescut împinge la procreere „fără număr”. Și mai mult de atât, ști câte dintre aceste doamne vin pentru montarea gratuită a unui sterilet…1/10.

  2. Eu stau si ma gandesc, unde naiba se duc zecile alea de milioane de dolari, donate de tot felul de bogati ai lumii, vedete, ONG-uri, special pentru cei din Africa? Ca se tot doneaza si se fac baluri de caritate, de ani de zile.
    Pana acum, cu banii aia, se stopa si mama foametei, ceea ce ma duce cu gandul la ideea de „sifonat” bani. Nu zic ca nu s-au facut si lucruri bune, dar, ceva da cu virgula.

    Asta cu lipsa de responsabilitate, de fapt, provine din lispa de educatie. Mai ales, din lipsa de educatie sexuala. Ce pretentii sa ai la femeile din Africa, sau din zonele defavorizate, de oriunde, cand, la noi, femei cu facultate, considera ca, daca decalotezi penisul bebelusului, ca sa ii cureti zona, inseamna ca il dezvirginezi? Vezi femei, mari doamne in societate, care, habar nu au sa isi curete propria zona intima.
    Iar despre familiile care nu au ce pune pe masa, dar au 5-10 copii, nu mai comentez, ca sunt satula de subiect. Ii facem „din dragoste”, ii crestem „cu dragoste”. Bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.