Ce presă-i asta?

De pe Facebook am ajuns la articolul de mai jos din Jurnalul. Este o traducere tristă a unui articol care probabil că a apărut în Daily Mail, nu ştiu, eu nu l-am găsit.

Despre Daily Mail am doar atât de spus: e un ziar… de scandal – şi asta e puţin spus. Site-ul Daily Mail este, conform unor surse, cel mai citit „site de ziar” din lume şi asta spune multe. Nu ajungi pe primul loc scriind despre floricele pe câmpii şi aducând osanale oamenilor buni, care le merită, ci provocând scandaluri, inventându-le, venind cu subiecte unice, pe care alţii să nu le aibă – chiar dacă pentru asta trebuie să le inventezi.

În lipsa unor subiecte documentate de jurnaliştii români – sau din dorinţa de a umple site-ul cu conţinut „de calitate”, Jurnalul a preluat articolul ăsta bombastic, scris pe bază de presupuneri şi ceea ce englezul numeşte hearsay*, pe care l-a tradus cum a putut, făcând unele greşeli din care reiese că articolul nici măcar nu a fost recitit după traducere, că de corectat nici nu mai poate fi vorba… încă din 2009!

Ceea ce este marcat cu negru e „opera” mea, adică eu am făcut sublinierile. Dar ce folos?

sursa

* hearsay = zvon, rumoare, din auzite; hearsay evidence = mărturii false

5 thoughts on “Ce presă-i asta?”

  1. E pacat ca gasim astfel de dovezi ale nepasarii jurnalistilor. E pacat ca nu mai exista corectori (cap limpede) si din nefericire se vede… peste tot.
    Pe de alta parte cit de jurnalist te consideri atunci cind preiei un articol scris de altul? Chiar si cu sursa mentonata sau/si aprobarea autorului. Mai bine facea un comentariu asupra articolului respectiv. Zic eu.

  2. macar asta e un articol muncit, au avut ce traduce. de „articolele” scrise pe baza unei poze de pe facebook ce parere ai? nici nu ma mir ca majoritatea nu sunt semnate, oricui i`ar fi rusine sa`si treaca numele sub un titlu gen „bianca, de cand n`ai mai mancat? click aici ca sa vezi poza cu pranzul ei”.

  3. Eu mai citesc dailymail si iti pot spune ca nu se compara cu „site-urile” de scandal din Romania. Sunt foarte multe lucruri interesante (animale, mediu inconjurator, inventii samd) si scrise pe bune, nu copiate de altii, ca la noi. Intr-adevar, il citesc rar, dar nu se va compara nici in 10 ani cu ce e la noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.