Primul film văzut la Cinema City Deva: Internul (2015)

Am participat, joi, la deschiderea oficială a cinematografului din incinta Shopping City Deva. Tot atunci am avut ocazia să văd mai multe săli – sunt șase în total, dar nu ne-am plimbat prin toate, iar cât timp ne-au lăsat să zburdăm liberi, am văzut sala 1, care e cea mai mare dintre toate, sala 2 și seara am urmărit un film care a rulat în sala 5. 

intrare si logo cinema city deva shopping city

Ce vă pot spune: e foarte faină liniștea de pe culoarele căptușite cu mochetă, până să intri în sală. Fără o izolare fonică perfectă, nu ar fi avut cum să ruleze șase filme în paralel în șase săli relativ apropiate.

Scaunele sunt comode. Cred că la IMAX în AFI Palace Cotroceni am stat în scaune mai comode decât astea, dar acolo mi-a fost frig, pentru că era iulie și porniseră aerul condiționat și brrr. În Cinema City Deva a fost bine, nici prea cald, nici prea frig.

Chiar dacă toată lumea asociază mersul la film cu mâncatul de popcorn, pe mine mă enervează la culme ronțăitul din prima jumătate a filmului. Cu toate astea, nu m-am putut abține și am dat și eu gata o cutie de popcorn, pentru că dimineață, la conferința de presă, Andrea Buda, reprezentanta Cinema City, ne-a spus că în țările vestice, unde sunt mai multe cinematografe care oferă condiții similare de urmărire a unui film, oamenii aleg să meargă la cinematografele Cinema City pentru că au popcornul cel mai bun. Pe mine nu m-a dat pe spate. Mai mâncasem popcorn la cinema, știam că-s doar floricele de porumb sărate, dar no.

Cinema City, în cifre

Cinema City, cel mai mare operator de cinematografe din Romania, parte din Cineworld Group, al doilea mare operator de cinematografe din Europa, a inaugurat cel de-al 20-lea multiplex al companiei, în Shopping City Deva. Acest cinematograf reprezintă o inovație pe piața locală, fiind dotat cu cea mai modernă tehnologie și ridicându-se la standardele cinematografelor din marile capitale ale lumii.

Investiția totală într-un astfel de multiplex se situează, în general, în jurul sumei de 4-5 milioane de euro. Această investiţie nu este acoperită integral de Cinema City, o parte aparținând şi dezvoltatorilor centrului comercial. Noul multiplex din Deva marchează totodată strategia de extindere a companiei în întreaga țară, Cinema City consolidându-și astfel poziția de lider de piață ca număr de cinematografe, număr de bilete vândute și inovații în tehnologia din domeniu.

Acest cinematograf reprezintă o inovaţie pe piața locală, fiind dotat cu cea mai modernă tehnologie și ridicându-se la standardele cinematografelor din marile capitale ale lumii. Cinematograful din Deva dispune de 6 săli, complet digitalizate, care însumează un total de 1.087 de locuri.

Cinema City este cel mai mare operator de cinematografe din România și face parte din Cineworld Group, al doilea mare lanț de cinematografe din Europa. Compania are multiplexuri în 14 orașe din țară: București, Arad, Bacău, Baia Mare, Brăila, Cluj, Constanța, Deva, Iași, Ploiești, Pitești, Târgu Jiu, Târgu Mureș și Timișoara (unde urmează să se deschidă primul 4DX din vestul țării!).

În total, Cinema City operează 20 de multiplexuri, cu 184 de săli și 33.416 de locuri. Cineworld Group este prezent în  9 țări, deținând  211 multiplexuri cu mai mult de 1.958 de săli, dintre care 25 IMAX și 12 săli 4DX. Primul cinematograf al companiei a fost deschis în anul 1930 în Haifa, Israel, compania extinzându-se în Europa Centrală  în 1997 și intrând în România în 2007.

Cât costă un bilet la film la Cinema City?

intrarea in cinematograful cinema city din deva

Prețurile biletelor pentru filmele 2D sunt de 16 lei, de luni până joi, înainte de ora 17.00 și 18 lei după această oră. De vineri până duminică, înainte de ora 17.00, prețul este de 17,5 lei, iar după această oră prețul este de 19,5 lei.

Prețurile biletelor pentru filmele 3D sunt de 18 lei, de luni până joi, înainte de ora 17.00, și 20 lei după această oră. De vineri până duminică, înainte de ora 17.00, prețul este de 20 lei, iar după această oră prețul este de 22 lei. Aceste prețuri nu includ costul ochelarilor 3D, pe care spectatorii îi pot păstra și refolosi fără limită. Ochelarii costă 3 lei.

Prețurile reduse pentru filmele 2D pentru elevi, studenți și pensionari sunt: de luni până joi 14 lei, iar de vineri până duminică prețul este de 15 lei, înainte de ora 17.00 și de 16 lei, după ora 17.00.

Prețurile reduse pentru filmele 3D pentru elevi, studenți și pensionari sunt: 17 lei de luni până joi înainte de ora 17.00, iar după această oră prețul este de 19 lei. De vineri până duminică, prețul este de 19 lei, înainte de ora 17.00, iar după această oră este de 21 lei.

Prețurile reduse pentru filmele 2D pentru copii sub 10 ani sunt de: 13,5 lei, de luni până joi și de 14,5 lei de vineri până duminică înainte de ora 17.00; după această oră, prețul este de 15,5 lei. Pentru filmele 3D, prețul redus pentru copii sub 10 ani este de 15,5 lei.

Biletele pot fi cumpărate de la casa de bilete, complet digitalizată, și online. Mai multe detalii despre noul cinematograf pot fi găsite pe website-ul www.cinemacity.ro/Deva.

Film: Internul (2015)

Așa cum vă spuneam, am văzut și un prim film în acest cinematograf: Internul / The Intern. Aproape toată lumea a ales Marțianul, așa că eu am vrut să nu merg unde merge toată lumea, să nu mă înghesui într-o sală de cinema ca să văd un film despre care nu știam nimic, doar că e de acțiune. Aveam poftă de ceva mai light, iar o dramă cu accente de comedie (sau invers?) cu Robert DeNiro părea să fie exact ce-mi trebuie. Și așa a fost.

Nu am avut așteptări foarte mari de la filmul ăsta și a reușit să mi le depășească. Ba, am și râs de câteva ori, deși eu nu mă număr printre oamenii care să fie atât de amuzați de un film la cinema încât să râdă. Mi se pare chiar dubios să râzi în gura mare într-o sală în care mai sunt câteva zeci sau sute de persoane. Nu știu de ce, nu mă întrebați, doar că nu pot să râd cu voce tare la cinema. Cel mult zâmbesc.

Filmul e de văzut, dacă aveți chef de un picuț de dramă, de vreo două lacrimi și de faze amuzante de la birou, trăite de un bătrânel care își dorește să muncească deși viața l-a trimis prea devreme la pensie. Și-și mai dorește o familie, pentru că a lui l-a cam părăsit.

Nota 8 din 10.

3 thoughts on “Primul film văzut la Cinema City Deva: Internul (2015)”

  1. Cel mai bun popcorn de la cinema-urile astea moderne este cel inecat in unt (sau ce naiba e chestia aia galbena). Mananci si parca iti ungi gatlejul cu vaselina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.