Hotelul Clermont din Covasna

Hotel Clermont - exteriorÎn iulie 2011 am mers, la invitaţia Microsoft, în judeţul Covasna. A fost un fel de teambuilding în care „team”, echipa, era compusă din bloggeri. Nu o să vă povestesc iarăşi despre ce-am făcut acolo, de data asta vreau să scriu despre hotelul la care am fost cazată: Clermont.

Într-o staţiune mică, într-un loc nu neapărat uitat de lume, dar nu foarte vizitat de turişti – credeam eu -, am dat peste o bijuterie de hotel. Odată intrată pe uşile automate batante, am avut senzaţia că sunt în altă ţară. Din fericire, nu trebuie să folosesc prea multe cuvinte ca să vă arăt hotelul, pentru că pe site-ul său există un tur virtual şi puteţi să vedeţi cu ochii voştri cum arată.

Un singur cuvânt poate descrie acest hotel: lux. Poate că exagerez, ce-i drept, n-am stat în prea multe hoteluri de patru stele despre care să cred că sunt de cinci stele. Şi o singură dată am stat la un hotel de cinci stele, deci nu sunt omul potrivit pentru a compara luxul de la Clermont Covasna cu luxul întâlnit la alte hoteluri. Dar pentru mine, a fost un hotel luxos, care ar merita lejer cinci stele.

Am stat într-un apartament numit Junior Suite, ceea ce mi s-a părut o waste of money, întrucât Sebi era plecat prin ţară şi nu a putut să mă însoţească, iar camerele standard erau toate ocupate de un grup venit la ceva conferinţă în domeniul sănătăţii. M-am simţit vinovată că în timp ce Sebi se „dădea” cu motocicleta prin ţară, eu mă lăfăiam în ditamai apartamentul, la sute de kilometri de el şi de casă.

Atât de mult mi-a plăcut canapeaua din camera de zi, încât şi acum îmi pare rău că n-am dormit acolo, aşa cum îmi propusesem iniţial. La Criserb am mai văzut o canapea asemănătoare şi m-am întrebat: „cum fac oamenii ăştia să nu doarmă pe canapea?”. Eu m-aş face că adorm în sufragerie în fiecare seară, pentru că nici un pat nu poate fi atât de confortabil ca o canapea imensă… 

Bar - club Clermont Cafe Clermont

Aşa gândeam, dar după ce am făcut un duş în cea mai mare baie pe care am avut-o vreodată la un hotel, m-am cuibărit în aşternuturile moi şi călduroase ale patului din dormitor şi… am dormit ca lemnu’ până dimineaţă. Eu de obicei adorm foarte greu, dar atunci nu mi-au trecut foarte multe gânduri prin cap înainte de „stingere”.

Detaliu baie Hotel ClermontRevenind la baie: numărasem plăcile de gresie ca să fac o aproximare a suprafeţei băii, dar le-am uitat numărul. Totuşi, baia aia era atât de mare, încât am considerat-o o irosire a spaţiului. Dar, între noi fie vorba, oamenii ăia au la dispoziţie tot spaţiul pe care şi l-ar putea dori. Camere mari, băi imense, săli de conferinţe „fără număr”, restaurant mare, bar, iar afară teren de fotbal şi multe alte „anexe”, ba chiar şi o discotecă numai şi numai a lor, la subsolul hotelului. Bine antifonată, ca un buncăr, pentru că nici semnal la telefon nu aveam.

Am auzit că ăsta ar fi hotelul la care mănâncă şi bea Traian Băsescu atunci când merge la Covasna. Nu-l judec, îl invidiez puţin.

Hotel ClermontCum nu am plătit eu pentru camera în care am stat, nu ştiu să vă spun care sunt preţurile, dar dacă ajungeţi vreodată prin Covasna, de-acum ştiţi unde să vă opriţi. Na, cu două click-uri am rezolvat-o: preţurile sunt cuprinse între 285 şi 765 de lei pe noapte, în funcţie de camera pe care o alegeţi. Credeţi-mă că pentru ce primiţi, preţurile sunt foarte mici, iar în tariful camerei aveţi inclus gratuit accesul la piscină, saună, sala de fitness, parcare supravegheată şi Internet.

Dacă ar fi să-i dau o notă, Clermont primeşte un 10 cu felicitări, pentru cea mai mare baie, cea mai faină canapea şi cel mai spaţios hotel la care am stat până acum.

Am mai scris despre alte două hoteluri la care am stat: Minerva şi Caro, şi-o să mai scriu şi despre altele, că s-au adunat multe.

3 thoughts on “Hotelul Clermont din Covasna”

  1. Foarte binevenit articolul. SUnt locuri care merita promovate.
    Am fost si eu la Clermont, tot intr-un teambuilding, cu un an inainte (in iunie 2010). Am fost la fel de incantata ca si tine de conditii, de mancare si de modul de abordare al oamenilor de acolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.