HTC ChaCha: câteva sfaturi şi o husă

Am telefonul ăsta deja de ceva timp, aşa că pot spune că ne-am obişnuit unul cu alta. La început, ChaCha fiind primul meu telefon cu Android, nu prea ştiam ce şi cum să fac ca să mă ţină bateria cât mai mult, aşa că i-am instalat toate aplicaţiile care mi-au venit la mână, iar bateria mă ţinea o zi şi-un pic.

Instalasem, printre altele, Tap Tap App, o aplicaţie care îţi permite să blochezi ecranul şi/sau tastatura fără să mai utilizezi şi uzezi butonul care face asta, situat în partea de sus [laterală] a telefonului. După un timp aveam să constat că aplicaţia asta îmi „mânca” 48 la sută din baterie. Enorm! Am dezinstalat-o, evident.

Aplicaţiile complexe, care „papă” multă memorie, nu prea au ce căuta pe telefonul ăsta. Am dezinstalat, aşadar, jocul Angry Birds, pentru că mai mult mă enerva dacă încercam să-l joc. Asta e, ChaCha nu e pentru chestii foarte complexe. E drăguţ, dar dacă vrei să te joci cu păsările nervoase, o faci pe Chrome. Am dezinstalat şi aplicaţia Redescoperă România, pentru că nu rulează decât în modul portrait, chestie destul de enervantă – ecranul este oricum destul de mic, dacă mai trebuie să-l şi ţin întors…

În schimb, mi-am instalat Juice Defender, iar de atunci, bateria mă ţine cam trei zile în cazul unei utilizări de bun simţ şi vreo două zile în cazul în care stau mult pe net. Şi cam stau! Despre Juice Defender am aflat de la Hoinaru [Sebi era plecat prin ţară atunci când eu mă luptam cu bateria ChaCha-ului].

Pozele făcute cu camera de 5 MP sunt net superioare celor pe care le făceam cu Nokia E63. E şi normal, pentru că la Nokia aveam cameră de 2 MP. Diferenţele se pot vedea în articolele Poze din telefon [făcute cu Nokia E63] şi Poze din telefon 2 [făcute cu HTC ChaCha].

În continuare folosesc Advanced Task Killer [Free] şi, ca orice utilizator normal de telefon cu Android, mi-am format un reflex din a atinge omuleţul verde înainte de a bloca telefonul – şi imediat după deblocare. Omoară aplicaţiile care rulează aiurea în background şi „salvează” memoria telefonului.

Am tot aşteptat să apară o husă pentru ChaCha, când mi-am dat seama că eu am deja o husă care i s-ar putea potrivi. Husa este The Culchie de la Crumpler, costă 85 de lei pe laptopgear.ro şi, chiar dacă a fost creată pentru iPhone, ChaCha-ul meu stă foarte bine în ea. Până când o să apară la eMag o husă din silicon – de preferinţă transparentă! – pentru ChaCha, The Culchie îşi face treaba foarte bine. Atenţie! Husa e cam strâmtă la început, eu am lărgit-o cu Nokia E63 şi acum ChaCha stă lejer în ea.

Un ultim sfat: nu instalaţi aplicaţii de care nu aveţi nevoie; nu vor face decât să încetinească felul în care „se mişcă” telefonul. ChaCha nu e Desire HD – aveam să aflu asta pe propria-mi piele, după ce i-am instalat o tonă de aplicaţii şi m-am trezit că mi se blochează aplicaţia de bază, telefonul [dialer sau aşa ceva], când mi-a fost lumea mai dragă. ChaCha este un smartphone, dar nu e cel mai performant smartphone de la HTC. Dacă vreţi un telefon super deştept, care să le facă pe toate, căruia să-i ţină bateria mult şi care să nu crape după ce i-aţi instalat 30 de aplicaţii, vă recomand Desire HD. M-am jucat cu el şi ştiu ce-i poate pielea carcasa. Dacă, însă, vreţi un telefon frumos, cu touchscreen şi tastatură QWERTY, care se mişcă repejor dacă nu-i încarci prea mult memoria, recomand HTC ChaCha. Eu sunt foarte mulţumită de el.

Îl puteţi cumpăra la liber de la eMag, unde costă 1.200 de lei. Şi da, eu zic că face toţi banii.

9 thoughts on “HTC ChaCha: câteva sfaturi şi o husă”

  1. Pe mine ma tine jumatate de zi bateria daca-l butonez putin (= verificat Gmail si Twitter de cateva ori), adica tot atat cat ma tinea si daca butonam Nokia E72 intens pe Gmail+Snaptu :( Cu tot cu Juice Defender si Advanced Task Killer instalate…
    Ca sa nu mai spun ca si-au batut maxim joc de el cu memoria asta – la inceput mi-a importat contactele din Gmail / Facebook / Twitter si am ramas instantaneu fara memorie (ajunsese pe la 5 mb liberi), a trebuit sa sterg tot si sa-i blochez sincronizarea (multe aplicatii nu pot fi mutate pe card).
    Tot la prima experienta cu un Android si eu, sper sa apuc sa scriu zilele astea pe blog ca ma tot intreaba lumea cum ma impac cu ChaCha-ul, sa le dau linku’ direct :) Pacat ca arata bine si imi place maxim combinatia Touch cu Qwerty. Si face si poze mai bune decat celelalte trei Nokia pe care le-am avut cu camere de 5mp.

  2. Dacă, însă, vreţi un telefon frumos, cu touchscreen şi tastatură QWERTY, care se mişcă repejor chiar dacă ii încarci prea mult memoria, recomand HTC Desire Z. Eu sunt foarte mulţumită de el.

  3. Eu nu stiu sigur daca sa-mi iau telefonul asta, dar deocamdata caut un telefon touch & type cu tastatura QUERTY, care sa si arate bine si sa aiba multe memorie pt muzica si aplicatii. Ce-mi recomandati? :o3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.