Punctele Kaufland de reduceri, o idee bună aplicată prost

Kaufland - puncte de reducereKaufland a avut o promoţie faină: pentru fiecare 20 de lei cheltuiţi în magazin, primeai un mic timbru pe care îl poţi folosi, până la 1 decembrie 2013, pentru a beneficia de reduceri la anumite produse. Am adunat multe, foarte multe timbre din astea. Problema e că ele trebuie lipite pe nişte taloane pe care trebuie să le decupezi din „ziarul Kaufland”. Dacă nu ai primit ziarul sau vrei mai multe produse, poţi să ai tu o sută de timbre, nu sunt lipite pe taloane, nu ai ce face cu ele şi deci nu beneficiezi de nici o reducere.

Oamenii şi-au dat seama că lipsa taloanelor ar putea fi problematică, aşa că au pus la dispoziţia clienţilor taloane scoase de ei la imprimantă, pe care le-au adunat într-o cutie de carton aşezată, în magazinul din Hunedoara, la biroul de informaţii de la intrare. Acolo e mereu cineva în căutare de taloane şi dacă vrei doar să intri, să cumperi, să plăteşti şi să pleci acasă, nu ai cum să stai în faţa acelei cutii fără să fii sigur că vei găsi sau nu talonul căutat.

Plus că, probabil, e într-o oarecare măsură umilitor să cauţi cupoane de reducere şi să rişti să te vadă cunoscuţii că nu-ţi permiţi să plăteşti preţul întreg al unui produs. Zic „probabil” pentru că eu nu am jene de felul ăsta. Dacă pot să cumpăr ceva mai ieftin, de ce să nu o fac? Poa’ să mă vadă şi Jon Bon Jovi, nu am nici un fel de problemă cu asta.

Ideea e bună: fidelizăm clienţii oferindu-le timbre pe care apoi le pot „cheltui” tot în magazinul nostru, deci şi mai mulţi bani pentru noi. E o idee aplicată prost pentru că taloanele nu sunt pe toate gardurile. Abia acum, după ce am stat ieri 10 minute să caut un talon pentru un ulei de măsline [şi nu l-am găsit], am văzut că taloanele pot fi printate de pe site-ul Kaufland. Adică tot eu trebuie să depun un efort şi să îmi stric hârtia şi tuşul ca să le mai dau nişte bani – nu mi se pare OK. 

Punctele Kaufland vin cu reduceri. Din 30.09 la Kaufland s-a deschis sezonul vânătorii de reduceri în valoare de 10.000.000 de lei. De acum puteți achiziționa produsele dorite la prețuri prefențiale, acumulând puncte cu valoare. Decupați cuponul din ziarul Kaufland, lipiți numărul de puncte solicitat și până pe 01.12.2013 beneficiați de reduceri.

Cum aş fi procedat eu? Aş fi tipărit suficient de multe taloane şi le-aş fi aşezat la raft, lângă produsele aflate la promoţie, astfel încât fiecare client să le poată folosi. Degeaba îmi afişezi două trei preţuri pentru un produs, dacă eu nu am cum să beneficiez fără efort de preţul cel mai mic, chiar dacă am zeci de „timbre” în portmoneu. E frustrant şi sper ca persoanele responsabile de această promoţie să vadă feedback-ul meu şi data viitoare să acţioneze şi în favoarea clientului.

În poza cu care am ilustrat acest articol sunt două oferte la uleiul de măsline extravirgin Picasol: cel de 500 ml era redus de la 20,39 lei la 17,86, iar dacă aş fi găsit nenorocitul ăla de talon, pe care aplicam cinci timbre, l-aş fi putut cumpăra la preţul de 12,51 lei. O reducere de aproape 50 la sută de care nu am putut beneficia din cauză că nu am găsit nicăieri talonul. Am găsit, în schimb, talon pentru uleiul la 1 litru, redus de la 32, 36 lei la 22,66 lei, dar… nu mai era în stoc.

Abia acum am observat că oferta a fost valabilă până în 27 octombrie, dar la raft preţul încă mai „minţea”, în 10 noiembrie, că poţi beneficia de o super reducere. Păi de ce?

13 thoughts on “Punctele Kaufland de reduceri, o idee bună aplicată prost”

  1. De acord, e o promotie retarda. Ar fi fost mult mai simplu sa-ti dea un voucher de genul 1 punct = 1 ron.

    Dar asa..cu buline, cu cataloage…parca-i promotie inspirata din colectie cu pokemoni.

  2. Fată, degeaba ai fi tipărit tu multe să fie pentru toți. Pentru că vine Țața Floarea și ia 3 sferturi din teanc. Că-i trebuie ei. Nu ca să-și lipească punctele, ci ca să le pună pe foc. Aceeași problemă există și la Cora și la Lidl. Cel puțin acum am văzut că se mai uită paznicii, nu te lasă să mai iei teancuri. Aceeași problemă o văd și la ziarele gratuite de la metrou. Vin 2-3 pensionari la 6 dimineața și iau tot! Ce-or face cu ele nu știu! am presupus că le folosesc pentru a se încălzi, că nu se pot vinde…

      1. Cine v-a zis ca nu se pot vinde?!
        Eu stau in Bucuresti si in fiecare dimineata in care merg la facultate cu metroul prind cate un Ring. Astea se dau in malluri sau la metrou, eu cel putin nu am vazut nicaieri in alta parte. Oricum, sunt gratis. Iau de obicei 3-4 exemplare, pentru mine si sot, pentru mama unei colege si pentru mama si tata. Insa de obicei imi iau ceva reviste de la chioscurile de ziare de prin cartier si mi s-a intamplat, nu o data, sa-mi bage vanzatoarea sub nas cate un Ring „e ieftin, donsoara, 50 de bani!”, iar sotului meu sa i le agite insistent prin fata ochilor, prin intersectii, la semafoare, de catre cei care vand ziare si stergatoare soferilor.
        Cat despre ce se poate face cu niste ziare: daca ai soba pe lemne si ai ramas fara craci sau coceni, aprinzi focul cu ele, le bagi in punga galetii de gunoi sa mai absoarba din zemurile menajere (lubenita, rosii etc), invelesti mango, rosii, avocado, kaki etc. cu ele daca sunt mai necoapte, mototolesti jumatate dintr-unul si il umezesti in Clin sa stergi bine si frumos geamurile, „tapetezi” rafturile dulapului sau camarii ca sa-ti protejezi mobila sau, ultima care-mi vine in minte si singura pe care n-o recomand, inlocuiesti hartia igienica.
        Dar sincer acum, si eu ma intreb ce ar face vreun pensionar cu un brat de ziare pe care nu le vinde sau da (utilitate imediata), ci le foloseste la chestiile de mai sus. Eu arunc in fiecare weekend un ditamai teancul de ziare, pliante cu oferte si brosuri primite/luate din hipermarketuri/adunate din cutia postala. So WTF?

  3. Kauf egal a cumpara pai nu se putea ein zwei drei-ul sa nu dea reclame mai vanatoresti, a citi aici , povesti.

    Si limba e figurativa, va dati seama acum pe loc, Spiegel inseamna oglinda iar prin Spiel inseamna un joc…

  4. ca o paranteza aproximativ asemanatoare, am gasit niste magazine prin ungaria si austria (metoda luata din state), in care ele schimbau clientilor monedele de mica valoare primite rest dar pe care alte magazine schimba din nas cand le primesc ( ex la noi cele de 1 ban) cu vouchere in valoarea lor pentru magazinul respectiv.
    Ceea ce e iar o idee buna de fidelizare a clientilor. din pacate la noi, putini oameni din industria comertului stiu ca kilogramele alea de monede pot fi schimbate la bnr doar (cu comisionul de rigoare)
    on topic, mama se plange de acelasi lucru la Kaufland(-urile) din Cluj. Politica lor nu e menita sa ajute clientii, e cumva facuta sa se stie ca se poate dar sa nu isi dea prea mult interesul pentru ca fizic, ea sa fie posibila. Tristut din orice punct de vedere.

  5. pe acelasi sistem „le cheltui tot in magazinul nostru” sunt bonurile de masa pe care le primesc la Auchan: valabile numai in Auchan plus alte cateva magazinase…

  6. Asta e o strategie de piata clara in ziua de azi.
    Toate companiile fac o asa zisa „reducere” dar defapt in cele mai multe cazuri reducerea este fiictiva deoarece pretul a fost marit in prealabil inainte de a se face reducerea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.