2019, anul schimbărilor

Am început anul rău, cu o veste tristă. Nu aveam nici un fel de așteptare de la 2019 și astfel l-am lăsat să mă surprindă. Sau m-am lăsat să mă surprind?

Mi-am RESETat stilul de a mânca. Stilul de viață, până la urmă, pentru că am început implicit să gătesc (!!!).

Am continuat să merg pe jos. Încerc să fac 10 mii de pași pe zi. Uneori reușesc!

Am hotărât să nu mai mănânc lactate, pentru că fără ele, mă simt mult mai bine. Gustul brânzeturilor este divin, iubesc smântâna, cașcavalul, iaurtul cremos, dar mă iubesc pe mine mai mult.

Fară lapte, viața e… pustiu. Cafeaua, și mai și. Decât să beau cafea acră, am decis că mai bine nu mai beau cafea deloc. Se întâmpla prin februarie, suntem în aprilie, de când am zis „stop”, nu am mai băut niciuna. Oricum mirosul este de 1.000 de ori mai tare (îmbietor) decât gustul, de mirosit o pot mirosi oriunde și e gratis.

Niciodată nu am suportat gustul acru dw ciocolată amăruie. Cu cât era mai fără lapte, cu atât mă țineam mai departe de ea. Acum am devenit fana ciocolatei cu 80% cacao. Era ciocolata Kandia la reducere la Kaufland, m-am dus plină de speranță să-mi fac stoc de Kandia 80%, dar bineînțeles că nu am mai găsit-o la raft când am ajuns, așa că am zis că nu o fi foc dacă iau cu 70% în loc de 80%. Deci bleax! E o diferență uriașă între cele două. În concluzie, nu mai mănânc ciocolată amăruie, doar ciocolată cu minimum 80% cacao. Să îmi fi spus asta acum un an… râdeam cu voce tare.

Am început să mă uit la Game of Thrones.

…și suntem de abia în aprilie!

Dacă ai găsit o greșeală de redactare, mi-o poți semnala selectând textul cu pricina și apăsând Ctrl+Enter. Mulțumesc!

5 thoughts on “2019, anul schimbărilor”

    1. Laptele de migdale are numai prostii in el. Zilele trecute citeam eticheta unui produs pe care l-am gasi tin Carrefour si m-am lipsit sa cumpar… Ok, este si lapte de migdale fara nspe mii de E-uri, dar costa si pe masura, gen 30 lei 1 litru si nu prea il gasesti in supermarket-uri.

      1. si mai usor este sa faci acasa lapte de migdale nu e nimic complicat. Pui migdalele la inmuiat, apoi le pui in blender cu niste apa mixezi si dupa strecori (daca vrei sa il indulcesti un pic se poate adauga o curmala medjool)

        intr-adevar migdalele costa deci e normal ca laptele vandut daca e cat mai natural sa coste si el, daca e prea ieftin e clar ca e „transformat si ameliorat” prin metode si cu ajutorul unor ingrediente pe care nu vrem sa le consumam

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.