37 de ani de încredere în oameni

Mă gândesc adesea să scriu despre ce am învățat în cei x ani de viață. Acum, în cei 37 de ani. Și mereu mă opintesc pentru că sunt multe învățături, dar majoritatea sunt lucruri pe care le-am mai văzut / citit și la alții. Deci nu am descoperit eu apa caldă, doar am ajuns să trăiesc niște lucruri pe care altfel nu le credeam.

Vă spun un defect de care nu am reușit să scap în aproape patru decenii: încrederea în oameni. Este un defect pentru că de cele mai multe ori îmi aduce supărări, necazuri, pierderi financiare. Că pierd timp prețios pe care îl investesc prost în relații cu oameni care nu îl merită nici nu mai zic…

De-a lungul vieții mi-au fost promise multe lucruri, materiale sau nu. Am crezut în toate promisiunile, chiar și după ce am văzut cum unele au fost încălcate fără jenă. Am continuat să ofer oamenilor circumstanțe atenuante, până la o vârstă, când am început să îi scot de la inimă… și din lista de prieteni și din agenda telefonului.

Din păcate, nici până astăzi nu m-am învățat minte și continui să cred în oameni și în promisiunile lor. Și cum îmi scriam eu în minte acest articol, pac!, îmi sună cunoscut „Crede în oameni”. Băi, ăsta e sloganul emisiunii Visuri la cheie, emisiunea care niciodată nu a promis fără să livreze. Și e acum la Pro TV, de ziua mea. Am lăsat baltă ce făceam și am pornit televizorul.

Așa că vă las cu învățămintele, că am de trăit și de bucurat pentru alții. 😊

Să fiți iubiți și să nu fiți mințiți!

Am revenit. Concluzia ar fi că e bine să ai încredere în oameni, dar să te bazezi numai pe tine și pe forțele tale… cât timp ești în putere și capabil să îți îndeplinești singur visele.

Dacă ai găsit o greșeală de redactare, mi-o poți semnala selectând textul cu pricina și apăsând Ctrl+Enter. Mulțumesc!

1 thought on “37 de ani de încredere în oameni”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.