4 elemente pe care orice muzician trebuie să le aibă

Să fii muzician este ceva extraordinar. Doar din sunete, cu sau fără cuvinte, poți transmite un mesaj tuturor celor care ascultă. Un muzician bun știe să compună aceste sunete și versuri, are curajul să le împărtășească și se ambiționează să mai facă asta încă o dată și încă o dată, fără limite. Ca muzician, totuși, ai nevoie și de partea tehnică pentru a-ți produce muzica.

Imaginează-ți că ai în minte un beat. O adunare de sunet care îți place mult, pe care nu ai mai auzit-o înainte. Apoi poate se completează și cu câteva cuvinte. De aici începi să scrii versurile până când ai o melodie. Doar că este încă în mintea ta. Vrei să o materializezi și, când să te apuci de treabă cu mult entuziasm, realizezi că nu ai elementele indispensabile pentru asta.

Noroc cu aceste companii specializate, cum e SoundCreation, care pun la dispoziție toate materialele care să te ajute.

Care sunt, însă, cele mai importante elemente care nu trebuie să lipsească oricărui muzician?

Iată topul lor:

1. Programele de muzică

Programele de muzică ajută foarte mult, mai ales dacă nu poți apela la un studio care să aibă astfel de softuri. Acestea ajută la editarea sunetelor. Pot fi rearanjate, combinate, redate la o anumită viteză, se pot adăuga diferite efecte, și așa mai departe. Toate aceste opțiuni sunt extrem de folositoare, motiv pentru care programele de muzică au un loc în acest top.

2. Amplificator

Amplificatorul este extrem de important. Acesta captează și amplifică până și sunetele slabe care sunt preluate dintr-un dispozitiv de recepție (microfon, instrument muzical). Dacă nu ai unul încă, testează amplificatorul audio de pe Soundcreation.ro și poți observa ce diferență poate face un asemenea element.  

3. Microfon și instrument

Așa cum ai văzut și la punctul 3, amplificatorul captează sunetele provenite de la microfon și instrumentul muzical. Asta înseamnă că și mai importante sunt exact acestea: microfonul și instrumentul. Fără elemente care să emită sunetele, nu există posibilitatea ca acestea să fie captate și amplificate. Este foarte important ca microfonul și instrumentul să fie de bună calitate. Nu trebuie să fie cele mai noi de pe piață și să coste o avere, însă este mai bine să investești în ceva mai bun, decât să te grăbești să iei ceva mai ieftin, dar mai prost calitativ.  

4. Inspirație

Nu există muzică fără inspirație. Acesta este cel mai important element dintre toate. Fără a avea inspirație, acea trăire sau acel gând care dă tonul, este imposibil să creezi orice, inclusiv muzică. Inspirația poate veni din lucruri simple, din amintiri sau poate fi cumva atrasă prin lucruri pe care decizi să le faci spontan, cum ar fi o excursie de o zi într-o destinație aleasă la întâmplare.

Muzica este un amestec foarte interesant între creativitate, tehnică și echipamente. Acest amestec duce, în final, la un rezultat surprinzător. Tot ce mai trebuie să faci este să nu te oprești aici, ci să mergi și mai departe, creând din ce în ce mai mult.

Sursă foto: commons.wikimedia.org

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.