Achiziționarea brand-urilor de lux – avantaje și dezavantaje (P)

De cele mai multe ori ne lăsăm fermecați nu atât de calitatea și compoziția materialului din care sunt confecționate hainele ori accesoriile, cât de brand-ul care le fabrică. Având eticheta unui brand premium, popular și apreciat chiar și de cele mai importante personalități ale showbiz-ului autohton și internațional, suntem convinși că produsul este perfect. Dar oare merită să investim atât de mulți bani în brand-uri de lux sau totul este doar un mit?

Am întocmit o serie de avantaje și dezavantaje care te vor face să cântărești mai bine opțiunile înainte de a-ți cumpăra un produs.

1. Prețul raportat la frecvența cu care îți schimbi garderoba

Avantaj: Dacă nu ești genul de persoană care să simtă nevoia să își schimbe garderoba și accesoriile după doar o singură purtare, atunci este chiar indicat să îți cumperi un produs mai scump, pe care să îl poți folosi fără ca el să se uzeze după prima utilizare. De exemplu, pentru noi femeile, gențile sunt un obiect indispensabil, și tocmai pentru că le folosim zilnic, există o mare șansă ca ele să se deterioreze repede. De aceea, vrem să alegem un produs de calitate. În acest sens, te îndrum să vizualizezi genți din colecția Gucci pe Addien, de unde eu mi-am achiziționat câteva și am fost extrem de mulțumită de raportul preț/calitate.

Dezavantaj: Dacă ești persoana care nu suportă să poarte un lucru de două ori, atunci ar trebui să te gândești de două ori înainte să dai atât de mulți bani pe o geantă scumpă. Brand-urile de lux nu reprezintă o soluție pentru tine decât dacă ai disponibilitatea să cheltui atât de mulți bani.

2. Materialul din care este fabricat produsul

Avantaj: De câte ori nu ți s-a întâmplat să îți cumperi o pereche de jeanși și să constați că după prima purtare materialul deja s-a deteriorat? Este foarte importantă calitatea materialului dacă vrei să te simți bine și comod în hainele pe care le porți. Nu ți s-a întâmplat de multe ori să îți cumperi haine din materiale proaste care să îți cauzeze tot felul de iritații pe piele? Mai bine ai grijă, în primul rând, la materialul din care e confecționată haina. Dacă intri aici poți vedea cele mai frumoase haine.

Dezavantaj: Dacă optezi pentru haine de brand pe care le utilizezi zilnic, e foarte posibil ca, indiferent de calitatea materialului, ele să se deterioreze destul de repede. Dar să știi că există și haine la prețuri rezonabile din materiale foarte bune, trebuie doar să ai tu ochiul format și să îți dai seama ce este de calitate și ce nu.

3. Autenticitatea

Avantaj: Putem spune că brand-urile de lux ne inspiră încredere tocmai datorită etichetei care ne garantează că produsul este unul de calitate. Având referințe despre producător, suntem convinși că și standardele de calitate sunt la nivel înalt, exact așa cum ne și dorim.

Dezavantaj: Din păcate, constatăm din ce în ce mai mult că hainele fake inundă piața necunoscătorilor de brand-uri. Un mare dezavantaj al brand-urilor de lux este că pot fi foarte ușor copiate, tocmai datorită popularității și dorinței oamenilor de a-și achiționa produsele lor la prețuri mai mici. Mare atenție, poți fi păcălit foarte ușor!

În concluzie, se poate spune că hainele și accesoriile de brand rămân în top când vine vorba de calitate. Deși cel mai mare dezavantaj al lor este prețul extrem de piperat, odată ce ai cumpărat o haină de firmă, poți fi sigură că investiția este una pe termen lung.


Dacă ai găsit o greșeală de redactare, mi-o poți semnala selectând textul cu pricina și apăsând Ctrl+Enter. Mulțumesc!

1 thought on “Achiziționarea brand-urilor de lux – avantaje și dezavantaje (P)”

  1. Da, merita.
    Eu detest fast fashion si daca imi place un articol vestimentar, vreau sa ma bucur de el cat mai mult timp posibil. La fel si pentru incaltaminte, daca este de piele si o ingrijesti corect (o cureti dupa fiecare purtare, bagi hartie sa nu se strice bombeul, o pastrezi in cutie sa nu se aseze praful, etc) si o duci imediat la cizmar daca se rod flecurile sau se dezlipeste, te bucuri de ea foarte mult timp.
    Am piese in garderoba care au 7-10 ani si tot arata perfect, sunt hainele de firma (Ralph Lauren, Burberry, Armani, Fendi, etc), pe care le spal corect si le depozitez cum trebuie (nu expuse la lumina sau nu atarn pe umerase tesaturi care isi pot modifica forma). Alte haine care rezista bine sunt cele din materiale naturale (palton lana 100%, haine de piele, de blana, articole din matase naturala) si ma uit la compozitie cand cumpar haine facute in Romania.
    Evit sa cumpar haine fast-fashion pentru ca in ciuda faptului ca arata bine pe moment, dupa un sezon se labarteaza, apar gauri in ele (?), isi pierd culorile, se descos si imi pare rau ca trebuie sa le arunc, indiferent cat de bine le ingrijesc.
    Sunt foarte obsedata de treaba asta cu rezistenta in timp dupa cum se vede, nu vreau sa am zeci de haine aiurea, mai bine mai putine dar impecabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.