Botine din piele naturală: Piesa vestimentară perfectă pentru primăvara aceasta (P)

Sezonul cald bucură pe toată lumea, dar cu toate astea, cele mai îndreptățite de a se bucura de temperatura crescută sunt doamnele. Există o bucurie de neexplicat atunci când unei femei îi este permis să se simtă cât se poate de lejeră și de liberă într-o îmbrăcăminte care o fac să se simtă frumoasă, indiferent de interpretările pe care această frumusețe o poate avea.

Dar dincolo de rochie, fustă, tricou sau chiar și un maiou, încălțămintea tinde întotdeauna să fie un impediment la orice ținută. Cel mai probabil dacă  „Fashion is your profesion” atunci încălțămintea standardizată și din materiale care nu-ți mai inspiră valorile în care tu crezi, au devenit o alegere silită sau o plăcere de moment scurt.

Nimic nu se compară cu încălțămintea din piele naturală…

Cu toate că botinele din piele te duc cu gândul la un sezon mai frigid, atunci când pielea naturală reprezintă întreaga filosofie cât și materialul cu care un astfel de tip de încălțăminte este conceput, ai toate șansele să redescoperi o iubire pe care n-ai simțit-o încă.

Vezi, pielea naturală nu doar că arată extraordinar, se simte mai bine la atingere, este mult mai rezistentă și mai calitativă decât pielea ecologică, dar în cadrul sezonului cald, pielea naturală are o caracteristică unică și care face absolut toți banii. De ce acest lucru?

Ei bine, pielea naturală spre deosebire de cea ecologică, conține încă sebum, chiar și după prelucrare la tăbăcării. Asta înseamnă că în timp pielea naturală formează acel luciu specific pentru a se proteja de ulterioare zgârieturi, șocuri termice, umezeală sau alte hazarde minore din natură. Acest lucru este ideal pentru încălțăminte deoarece întreținerea din această perspectivă este mult mai facilă.

De ce botine din piele naturală?

Spre deosebire de pielea sintetică, care reușește să imite în varii forme de succes calitățile naturale ale pieilor din care este confecționată încălțămintea, pielea naturală dispune de încă o caracteristică extrem de importantă pentru botine:

Adaptabilitatea la temperatură și capacitatea de respirație

Ce înseamnă acest lucru? Se spune despre încălțămintea din piele naturală că este răcoroasă vara și călduroasă iarna. Acest fapt însă se datorează proprietății de respirație și izolare termică pe care pielea o are în mod implicit. Astfel, porii se deschid la temperaturi crescute pentru a permite ventilație, iar la temperaturi scăzute, aceasta devine rigidă, tare și impermeabilă.

Pe lângă aspectul superb al unor botine din piele naturală, doar aceste două caracteristici particulare fac ca botinele de damă din piele naturală să fie varianta ideală pentru o pereche de încălțăminte ideală primăverii cât și sezonului de vară. Mai rămâne doar să poți recunoaște și tu calitatea superioară a pielii naturale, dar cum poți recunoaște autenticitatea acesteia? Iată aici câteva sfaturi pentru a verifica caracteristicile prezentate mai sus.

Dacă ai găsit o greșeală de redactare, mi-o poți semnala selectând textul cu pricina și apăsând Ctrl+Enter. Mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.