BRD, security level over 9000!

Ai BRD net, serviciul lor trist de Internet banking, ăla pentru care trebuie să te duci fizic la bancă și să completezi o cerere dacă vrei să poți face plăți către un anumit cont. De exemplu, dacă vrei ca lunar să plătești gazul, sau să îi virezi fostei pensia alimentară, te duci la ghișeu, completezi frumos o cerere (pe hârtie) care să conțină contul bancar și numele destinatarului plății, apoi te duci acasă și – miracolul tehnologiei!!! – poți face plăți online! Security level over 9000!

Ai, deci, serviciul ăsta și pentru că știi că trebuie să primești niste bani, verifici soldul online, că no, de aia ai BRD Net. Constați că ai mai mulți bani.

Suni la bancă, pentru că online nu poți vedea de unde sunt banii aceia. La telefon, o doamnă îți spune că nu te poate informa, că asta e o informație confidențială.

– Dar faceți ca ING, doamnă dragă: întrebați-mă de buletin, ce sume încasez lunar în acest cont, cereți-mi codul numeric personal!
– Nu se poate, astea sunt informații pe care le poate ști oricine!, vine răspunsul prompt și competent.

Ce poți face ca să vezi de unde sunt banii încasați în contul tău, pe care nu îl poate vedea nimeni în afară de tine? Păi… te poți duce la bancă, cu buletinul, de luni până vineri de la 9:00 la 17:00 și acolo poți solicita un extras de cont ca să vezi de unde ți-au intrat banii. Ah, ești la serviciu fix atunci? Păi și doamnele de la BRD la fel! Iacă, îți iei liber și te duci!

BRD, 2019.

ING, 2019:

Aproape totul este online. Totul se poate rezolva telefonic sau din câteva click -uri. Actualizarea datelor? Din aplicația HomeBank. Extras de cont? Click și îl primești pe e-mail instantaneu. Informații despre cont? Click pe Raport tranzacții. Vrei să faci o plată? Se rezolvă imediat! Vrei un card nou? OK, pentru ăsta mergi la bancă, nu suntem chiar Revolut să ți-l trimitem gratis prin Fan Curier, dar totuși… Nu suntem nici BRD, să îți cerem 5 ml de sânge, probă de urină și un fir de păr pentru un extras de cont tipărit în sucursala noastră deschisă cât timp ești și tu la serviciu.

Săracule!

4 thoughts on “BRD, security level over 9000!”

  1. Si am BRD, dar am fost la banca o singura data, cand am facut contul. Platesc online facturi, dar prin site-ul respectiv, adica intru in cont Digi si am acolo factura, aleg sa platesc, ma duce in pagina procesatorului, 3d secure, etc…

    Ce-i drept, din contul asta n-am facut transfer bancar, si parca imi aduc aminte ca mi-au zis ca trebuie sa sun la ei daca vreau asta. Sau varianta cu token, token pe care atunci nu l-am luat pentru ca … nu il aveau fizic in agentie, dura nu stiu cate zile sa-l aduca, asa ca nu am mai luat.

    Nu stiu daca mai este valabil, daca se mai da token in prezent, dar ar trebui sa intrebi, pentru ca daca ai token scapi de orice interctiune cu ei. Iti genereaza niste coduri cu care faci tranzactiile.

  2. Am brd net de 4 luni
    O singura data am fost la banca, atunci cand l-am activat. De atunci, in fiecare luna cand imi intra salariul
    imi platesc prin aplicatie toate utilitatile, inclusiv niste rate. Nu am avut absolut nici o problema pana acum

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.