Cât costă să „refaci” ținuta unei vedete?

A existat o perioadă în viața mea când eram foarte atentă la ținutele vedetelor. Pe atunci nu aveam Internet, așa că toate informațiile veneau din reviste. Cumpăram Salut! și Bravo mai mult pentru posterele cu vedete, dar și pentru rubricile de versuri ale melodiilor la modă. Neavând Internet, trebuia să ne descurcăm cum puteam… și nici muzică la discreție nu aveam pe atunci. Ce Spotify, ce YouTube, porneai televizorul pe Atomic, MTV sau ce mai aveai și așteptai cuminte ca zeii (de la TV) să se îndure și să difuzeze melodia așteptată de tine. Sau îți cumpărai caseta.

Astăzi, ai acces direct la vedete, le urmărești pe Facebook, pe Istagram, vezi stories și afli în timp real ce fac, ce mănâncă, pe unde umblă, cum se îmbracă, ce produse folosesc. Sigur că atunci când apar la evenimente, se îmbracă în ținute exclusive, de cele mai multe ori create special pentru ele de designeri, pentru că o vedetă este unică, este o apariție, trebuie să inspire și nu să pară că s-a lăsat inspirată de vecina de la trei care și-a luat și ea o rochie de la același magazin de la care se îmbracă și vedeta. Nu-i ușor, vă spun.

Ce poți face, ca fană care își dorește să arate la fel ca idolul ei? Poți să te inspiri și să cauți pe net ținute similare. Țin minte că tot în vremea când citeam reviste glossy (nu foarte multe), exista o rubrică în care îți erau sugerate variante disponibile în magazinele românești ale hainelor îmbrăcate de vedetele de la noi sau internaționale. Adică puteai să fii îmbrăcată cum a fost Madonna la Premiile Nu-Știu-Care, într-o rochie glam, fără să te coste mii sau zeci de mii de dolari, cât făcea, probabil, ținuta creată de Designerul Celebru.

Astăzi, vedete nu mai sunt doar cele care apar la TV. Vedetă este și influencerița cu 100 de mii de urmăritori pe Insta, vedetă este și băiatul cu corp sculptat care se filmează în timp ce își lucrează diferitele grupe de mușchi, vedete sunt și „clasicele” cântărețe și actrițe, prezentatoare TV care au aproape „din oficiu” urmăritori pe canalele de comunicare online unde activează. Și tu, ca om de rând, îi poți vedea pe toți și îți poți alege cu cine vrei să semeni. Poate că vrei să te îmbraci ca Lora, dar nu ai acces la un designer, ci doar la cele câteva magazine din orașul tău și… Internet cu ale sale magazine online. Cum procedezi?

Provocarea celor de la Answear este să găsim o ținută care să replice ținuta unei vedete, fără să depășim suma de 999 de lei. Ca să fac lucrurile și mai grele, eu am ales o fotografie veche de douăzeci de ani, una dintre foarte puținele poze pe care am avut-o pe perete, ca poster, pentru că eram fană Spice Girls și în speță Mel B, pentru că ea era răzvrătita grupului.

Am fost fascinată de verdele costumului ei, de abdomenul plat, de „cornițele” făcute din păr pe care mi-am dorit să le fac și eu, dar nu am avut niciodată atâta păr. Lasă, că le-a copiat Gașca Zurli.

Bineînțeles că în România anului 2000, abia dacă găseai haine care să te scoată din turmă, pentru că toți ne îmbrăcam la fel, cu aceiași blugi turcești și aceleași geci de bărbați cu blăniță (gecile, nu bărbații hehe). Ca să arăți altfel, trebuia să ai foarte mulți bani ca să îți cumperi haine de la cele două-trei magazine din oraș. Și atât.

Astăzi, în schimb, din câteva click-uri (nu multe, că nu am suficientă răbdare să caut haine) am găsit haine care ar putea copia ținuta verde a Melaniei Brown. Voila:

Sutien: 59,90 lei
Colanți: 159,90 lei

După două decenii! Total: 219, 80 lei. Adaugi niște încălțări pe care însă nu le vedem în posterul cu pricina (dar sigur erau cu platformă), o vestuță și nu depășești bugetul alocat, de 999 de lei.

Din fericire pentru mine, nu vreau să mă îmbrac ca o vedetă anume, pentru că am stilul meu, extrem de comod cu accente ciudate, dar e bine de știut că dacă te hotărăști să arăți altfel, ai de unde alege și nu trebuie să îți vinzi sufletul pentru asta.

Articolul este înscris în competiția SuperBlog 2019.

Dacă ai găsit o greșeală de redactare, mi-o poți semnala selectând textul cu pricina și apăsând Ctrl+Enter. Mulțumesc!

1 thought on “Cât costă să „refaci” ținuta unei vedete?”

  1. si totusi in mod ciudat singurul lucru care seamana cu tinuta purtata de Mel B in poza respectiva este faptul ca articolele alese de tine sunt verzi.. chiar nu inteleg sensul acestui post?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.