Ce faci ca să rămâi în formă? (P)

Să ajungi la forma dorită a corpului este greu, însă partea pe care mulți o neglijăm este perioada de după, când ar trebui să ne păstrăm în formă, nu să luăm de la capăt obiceiurile nesănătoase și să distrugem, astfel, toată munca de până atunci.

Este normal să avem câteva nemulțumiri la adresa aspectului nostru. Nimeni nu este perfect și nici nu ar trebui să fie, dar asta ne dorim pentru că acesta este idealul din zilele noastre. Idealul ar trebui să fie nu „perfecțiune”, ci „sănătate” și „stare de bine”.

Însă indiferent de ideal, frumusețea este că sportul le acoperă pe toate. În timp ce îți dezvolți stilul de viață sănătos, îți lucrezi corpul pentru a arăta mai bine.

Cel mai important lucru este menținerea. Tot efortul tău de a ține diete sănătoase, de a lucra la sală, acasă sau a face orice altă activitate sportivă pentru a te ține în formă va fi degeaba dacă te vei opri brusc și revii la obiceiurile care ți-au afectat starea de sănătate și aspectul fizic.

Iată un top al lucrurilor pe care să le faci pentru a te menține în formă:

Încearcă proteinele speciale

Pe parcursul antrenamentelor sportive, poți încerca proteinele ideale la sală sau acasă. Acestea te ajută să ai un aport mai mare de substanțe proteice, care asigură rezistența și lucrarea musculaturii în timpul sportului. Acestea sunt suplimente și nu trebuie neglijate sub nicio formă mesele normale, însă sunt o sursă energetică mult mai bună decât zahărul și alte substanțe care au efecte negative asupra corpului tău.

Proteinele NU sunt steroizi, aceștia din urmă sunt un aport nefiresc de testosteron, care are efecte foarte grave asupra fizicului, cum ar fi ruperea mușchilor și a pielii în locul unde aceștia cresc.

Nimeni nu va sfătui vreodată o persoană ce dorește să fie în formă să ia steroizi. În lumea sportului, aceste substanțe sunt interzise cu desăvârșire. În schimb, se pot folosi suplimentele alimentare sănătoase, cum sunt proteinele.

Nu înceta să faci sport

Dacă nu mai dorești să lucrezi atât de intens, poți scurta timpul la jumătate de oră sau să faci exerciții ușoare pe parcursul unei ore sau mai mult. Corpul care este obișnuit să lucreze și să elimine grăsimile și substanțele toxice prin sport, va începe să le asimileze din nou dacă te oprești brusc din a face mișcare. Asta duce la reducerea stării de bine și la depunerea din nou a grăsimilor. Așa că încearcă să nu renunți la mișcare, ci să plănuiești această activitate în așa fel încât să fie eficientă și în conformitate cu programul tău.

Nu te întoarce de la finish la start! Regula 90/10

Dacă ai ajuns să îți atingi obiectivele sau ești pe acel drum, de ce să te sabotezi și să o iei de la capăt? Elimină în proporție cât se poate de mare lucrurile care te-au ținut în loc și care te aduc în starea inițială.

Pentru a avea mai mult succes, dar și pentru a nu elimina total acele „mici scăpări”, poți aplica regula 90/10: în 90% din timp ai grijă să te ții de obiceiurile sănătoase, iar 10% din timp poți avea libertatea aceea dulce de a trișa puțin. Atenție, însă, să nu inversezi procentele!

Alege să continui să rămâi în formă și cu nivelul ridicat al sănătății în loc să renunți la starea de bine pe care acest lucru ți-l aduce. Și, foarte important, nu uita că trișatul acela puțin acum și puțin mai târziu îți poate deveni cel mai mare dușman.

Dacă ai găsit o greșeală de redactare, mi-o poți semnala selectând textul cu pricina și apăsând Ctrl+Enter. Mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.