Ce mănâncă Viktor / Pedală, cel mai nou membru al familiei Bârgău?

Din martie, în viața mea noastră a apărut un cățel Husky. Nu credeam că voi spune vreodată chestia asta, așa cum nu credeam multe lucruri care mi s-au întâmplat, până când s-au întâmplat. Viața e plină de surprize, asta-i sigur.

Spre deosebire de Codiță, acest câine este copilul nostru, adică stă cu noi în apartament și doarme în pat. E un răsfățat și jumătate și îl iubim foarte mult, cred că asta se vede asta în postările noastre de pe Facebook și chiar pe pagina lui de Facebook: Pedală, file de poveste. De aceea, am decis de la bun început să facem lucrurile așa cum trebuie. Să îl educăm, să îl dresăm cât ne pricepem, iar când o avea vârsta de „mers la școală” să-l ducem la dresaj. Nu în ultimul rând, ne-am propus să îl hrănim corespunzător.

…iar Instagramul meu arată așa.
Îi place să încerce tot ce se pregătește în bucătărie. TOT!

Viktor, căci așa îl mai cheamă pe Bobiță / Pedală (fiecare membru al familiei îi zice într-un fel), mănâncă boabe adecvate vârstei și taliei lui, dar și carne, orez, legume și alte chestii. Este foarte ascultător și până acum sunt mândră de felul în care se comportă: chiar dacă statura îi permite deja, nu pune lăbuțele pe masă, iar dacă eu nu vreau să îi dau din mâncarea mea, înțelege și își vede de jucăriile lui.

Am citit foarte mult despre ce alimente sunt permise, care sunt recomandate, așa că nu primește decât chestiile care îi fac bine. Recunosc, mi-ar plăcea să mănânce mai mulți morcovi și mai puțină carne, dar odată ce a descoperit carnea de pui, și-a dat seama că nu-i mai plac atât de mult morcovii și ardeii cruzi!

Botul întins care nu spune o poveste nu primește caș proaspăt!
Să nu credeți că mânca salată, se juca doar, o făcea ferfeniță și eu trebuia să o adun. Ca și cu rucola din videoul de mai jos!
Aici, păzea puiul care se rumenea în cuptor

De asta îi completăm meniul cu boabe, pentru că ele reprezintă hrana completă pentru un câine. I-am dat la început boabe mai ieftine, dar după ce am intrat în grupurile de Husky (pe Facebook) și am citit despre cea mai bună hrană pentru câini, ne-am orientat către ceva mai bun și, evident, mai scump. Acum suntem încă în perioada de tatonat terenul, testăm boabe (alea scumpe îi plac toate!), încercăm toate variantele de recompense și, încetul cu încetul, stabilim care ne sunt preferințele.

Criteriile de care ținem cont, atunci când alegem mâncarea pentru Viktor, sunt: să fie sănătoasă, să nu îi facă rău, să îi facă bine. :) Altceva nu mai contează, ne bucurăm că în loc de hăinuțe, biberoane și pamperși, putem să dăm banii pe jucării zgomotoase și mingi de tenis pe care le rupe în câteva minute!

Pe site-ul pentruanimale.ro găsiți o multitudine de opțiuni în ceea ce privește hrana pentru animale.

Dacă ai găsit o greșeală de redactare, mi-o poți semnala selectând textul cu pricina și apăsând Ctrl+Enter. Mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.