Crăciun dulce? Întotdeauna!

OK, OK, suntem niște păgâni și am transformat sărbătoarea nașterii lui Hristos într-o ocazie de a cheltui bani, dar… Crăciunul este în primul rând o sărbătoare a bucuriei și cum să nu te bucuri când de la jumătatea lunii noiembrie începem deja să ne pregătim pentru această zi magică? Când toate magazinele sunt împodobite frumos, se aud colinde din aproape toate difuzoarele, orașele sunt luminate, parcurile sunt împodobite cu decorațiuni specifice, oamenii își aduc câte un brad în casă și îl împodobesc cum știu ei mai frumos, iar toată lumea pare să fie într-o cursă nebună în căutarea cadourilor perfecte?!

În case, pregătirile înseamnă și mâncăruri alese, prăjituri speciale, multă, multă ciocolată, bomboane de pom (saloane, cum le zicem în vestul țării), deci în principal zahăr. Căci cum putem avea un Crăciun dulce, dacă nu cu mult zahăr? 😲😃

Dacă nu ne ocupăm noi să facem câteva feluri de prăjituri, așa cum făceau bunicile mele la fiecare sărbătoare când eram mică, le cumpărăm pentru că nu poate să vină Crăciunul și să nu avem ceva dulce în casă. Asta… chiar dacă eu nu mai mănânc multe dintre chestiile cu care am crescut. În afara câtorva dulciuri, mă (cam) mulțumesc cu fructe uscate, alune, nuci, smoothie-uri în locul nelipsitelor (în alți ani) prăjituri cu creme, cu multe ouă și ciocolată.

Când eram eu mică, bomboanele din pomul făcut de bunici erau aceleași. Adică aveau rol pur decorativ, fiind refolosite an de an. Evident că nu erau bune de mâncat, având vechime de câțiva ani (vorbim de sfârșitul anilor ’80, când nu se mai găsea nimic prin magazine), așa că bucuria Crăciunului era dată de simpla prezență a bradului și a decorațiunilor și mai puțin de gustul dulciurilor. Am recuperat, însă, după 1990, când au apărut tot felul de dulciuri la care în copilărie nu avusesem acces.

Ce n-am avut niciodată au fost bastonașele alb-roșii „de pus în pom”, specifice Crăciunului, pe care le-am văzut doar în filmele americane. Așa că dacă aș putea să schimb ceva acum, dacă aș împodobi un brad mare și nu doar unul micuț, cel puțin într-un an l-aș umple de bastonașe dulci, așa-numitele candy canes.

Uite-așa mi-ar plăcea să am un pom – nins și dulce!

Din fericire, azi avem de unde cumpăra aproape orice ne dorim. Nu avem noi pancreas câte dulciuri am putea mânca! Iar pentru dulciuri specifice Crăciunului, pe CandyToys.ro există o secțiune specială pentru această sărbătoare.

S-aveți poftă, dar nu le mâncați pe toate, dacă vă cumpărați pachetul cu 96 de bastonașe! Mâncați unul și donați 95, în felul ăsta veți face niște copii fericiți, OK?

Dacă ai găsit o greșeală de redactare, mi-o poți semnala selectând textul cu pricina și apăsând Ctrl+Enter. Mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.