Cum alegem cea mai bună husă de telefon? Avantaje și dezavantaje

Un telefon nou-nouț vine „la pachet” cu o serie de responsabilități demne de un mândru posesor de smartphone. Pentru că prețurile telefoanelor sunt pe măsură, iar rezistența lor la șocuri puternice este minimă, e foarte important să cauți o husă potrivită pentru modelul de telefon nou achiziționat.

Principalele avantaje pentru o husă de telefon sunt protecția antișoc, aderența –prinderea mai bună în mână, dar și protecția împotriva prafului. De asemenea, în funcție de design și materialul ales, telefonul primește o notă de originalitate, iar proprietarul se poate mândri cu un model pe placul său.

Pe lerato.ro găsești o gamă largă de huse potrivite pentru fiecare telefon în parte. Înainte să vezi toate modelele disponibile, citește ce presupune fiecare tip de husă și decide care se pliază pe ceea ce ai tu nevoie.

Avantaje și dezavantaje pentru fiecare tip de husă de telefon

Huse de telefon din silicon

Acest tip de husă oferă cea mai mare aderență, telefoanele protejate cu husă din silicon fiind greu de scăpat din mână. În plus, husa din silicon oferă o mai bună prindere în palmă și astfel are o mai mare siguranță la utilizare. De asemenea, pe piață găsești nenumărate modele pentru toate gusturile, iar la nevoie, acestea pot fi chiar personalizate.

Ca dezavantaje, trebuie știut că au tendința să se lărgească și se murdăresc foarte repede.

Mai mult, pe piață se găsesc și huse ultra subțiri din silicon, care oferă de cele mai multe ori o protecție medie spre redusă. Pentru că sunt făcute dintr-un material foarte subțire, această husă este destinată conservării și nu protecției, deci ar putea fi ineficientă la șocuri.

Huse din plastic

Husele de telefon din plastic intră la categoria ” mai bine nu”. Sunt foarte ineficiente și au un aspect ieftin. Oferă un nivel scăzut de protecție și prezintă un grad mare de rigiditate. În cazul unui șoc, la contactul cu o suprafață dură, husa din plastic se poate desprinde de pe telefon sau se poate crăpa, cu un efect nefast asupra telefonului. Husa din plastic are un aspect decorativ și de cele mai multe ori trebuie utilizată împreună cu o folie de protecție.

Huse de telefon din piele

Sunt cele mai elegante huse de telefon și dau un aer sofisticat oricărui model de smartphone. În plus, se îmbină perfect cu o ținută office. Acest tip de husă ține praful la distanță și are o aderență plăcută în mână. Dacă optăm pentru huse din piele de tip copertă, cantitatea de praf care ar putea ajunge în telefon este infimă.

Un dezavantaj notabil pentru husele de telefon din piele este prețul mai mare, dar și faptul că măresc dimensiunile telefonului. În plus, nu sunt rezistente la apă.

Huse tip „book case”

Deși sunt cele mai rezistente huse de telefon pentru că îl îmbracă complet, se folosesc destul de greoi și nu sunt potrivite unui stil de viață activ, pentru că ai nevoie de 2 mâini pentru a folosi smartphone-ul. Cu timpul, husele tip „book case” vor căpăta un aspect învechit, iar marginile se vor deteriora sau rupe. În plus, husele de tip copertă măresc telefonul.

Indiferent de tipul de husă pe care îl preferăm, important este să evităm murdărirea și udarea carcasei, pentru că nu este imună la factorii externi. De asemenea, chiar dacă avem o husă de telefon, nu trebuie să uităm de folia de protecție și nici nu trebuie să mânuim smartphone-ul în mod haotic. Nicio husă de telefon nu oferă protecție 100%. Better safe than sorry!


Dacă ai găsit o greșeală de redactare, mi-o poți semnala selectând textul cu pricina și apăsând Ctrl+Enter. Mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.