Cum am devenit organizator de evenimente

Destul de simplu, aparent: am gândit un eveniment, am pus rotițele în mișcare, am organizat evenimentul. Numai că să organizezi un eveniment, oricât de simplu ar fi el, nu este atât de ușor pe cât pare. Sunt o mie de variabile pe care trebuie să le iei în calcul: dacă se retrage un sponsor, dacă nu îți ajung toți invitații, dacă nu ai suficiente locuri de cazare… dacă se îmbolnăvește un participant, dacă rămâi singur să-l organizezi.

Ei bine, împreună cu Sebi am trecut prin trei sau patru evenimente organizate pentru promovarea județului Hunedoara prin intermediul bloggerilor. Am avut, pe drum, diverși parteneri.

Așa arăta un grup de bloggeri invitați de noi în județul Hunedoara, pentru promovarea acestuia prin intermediul lor și al conturilor lor de social media (bloguri, Facebook etc.)

Dacă pentru celelalte articole înscrise în SuperBlog a trebuit să fac diverse exerciții de imaginație, pentru acesta nu e cazul, pentru că am organizat câteva evenimente și știu despre ce vorbesc. Și știu cât de importantă este cazarea pentru un eveniment, mai ales când vorbim despre un eveniment de tipul press trip, unde press este înlocuit cu bloggers: FOARTE IMPORTANTĂ!

Când ai de vizitat un județ întreg, contează enorm ca la finalul zilei să ajungi să pui capul pe o pernă curată, într-un pat curat și confortabil, într-o cameră unde să nu intre gălăgia sau mirosurile de pe hol ori de la restaurant.

Ideal, hotelul are și un restaurant unde poți să îți hrănești invitații fără să mai fii nevoit să îi plimbi prin oraș sau să comanzi mâncare din altă parte. Nu pare, dar este un aspect important, mai ales atunci când timpul este scurt.

Evenimentele noastre începeau joia sau vinerea și se terminau duminica, ceea ce înseamnă că aveam la dispoziție cel mult două zile pline pentru a vizita obiectivele aflate pe listă. În prima zi ne adunam la o poveste, așteptam să ajungă toți invitații, ne acomodam, discutam despre ce urmează să vedem, a doua zi porneam dis de dimineață la drum, călătoream, vizitam, seara rupți la „bază” ajungeam. După încă o zi de vizitat, cădeam cu toții lați iar duminica ne despărțeam, pentru că majoritatea invitaților trebuia să fie la muncă luni dimineața. Ei bine, în toată această poveste era important să avem mâncare bună asigurată, un loc primitor unde să o savurăm și apoi paturi comode în care să ne reîncărcăm bateriile pentru ziua următoare.

Un astfel de loc pare să fie Hotelul Royal Boutique, numai bun dacă ești în căutare de cazare în Poiana Brașov. Este genul de loc în care aș vrea să uit de mine câteva zile, să mă încălzesc seara cu un vin fiert și să mă bat cu zăpadă ziua. Dar nu e doar atât…

Mă pot vedea bucurându-mă de frig aici :)
Hotelul ăsta arată bine și când nu e acoperit de zăpada pe care trebuie să o iubești, dacă te duci la Poiana Brașov!

Cine e în căutarea unui salon de evenimente în Brașov (sau împrejurimi) trebuie să știe că aici se pot organiza de la team building-uri la petreceri mari, ceea ce mi se pare de vis în special pentru cei veniți din zone mai de câmpie, așa. Adică știu cât de mult le place muntele celor care nu locuiesc în zonele cu altitudine mare.

Articol înscris în competiția SuperBlog 2019. Știu că e slab, dar sunt pe grabă și oamenii ăștia merită. 

Dacă ai găsit o greșeală de redactare, mi-o poți semnala selectând textul cu pricina și apăsând Ctrl+Enter. Mulțumesc!

1 thought on “Cum am devenit organizator de evenimente”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.