Cum amenajezi camera de oaspeți perfectă

Mai ai puțin până te muți la casă nouă și ești în plin proces de amenajare. Pentru că ești o persoană sociabilă și îți place să fii înconjurat de oameni, ai în plan și o cameră de oaspeți, unde îți vei primi cu drag familia și prietenii. Îți dorești ca acest spațiu să fie cât mai primitor dar și amenajat estetic, să fie confortabil și să te simți instant relaxat când intri în cameră. 

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să decorezi camera într-un mod foarte reușit:

1. Folosește un colțar extensibil

Chiar dacă scopul camerei este de a primi oaspeți, atunci când nu ai pe nimeni în vizită este posibil să vrei să o folosești ca birou, pentru a păstra lucruri sau poate pentru a face exerciții.

O idee foarte bună este să folosești un colțar extensibil de aici, care nu va ocupa foarte mult spațiu și poate fi transformat în pat la nevoie. Alege o culoare care să se potrivească cu draperiile, covoarele (dacă folosești), dar și cu restul casei.

2. Lumina contează

Este important ca spațiul să fie luminat cât mai bine dar și să existe întrerupătoare în locuri accesibile. Nu vrei ca oaspeții să petreacă minute în șir căutând locul de unde se aprinde lumina.

În plus, adaugă cel puțin o veioză lângă pat. Majoritatea persoanelor preferă să citească sau să stea pe telefon înainte de culcare și nu își doresc să fie nevoite să se ridice din pat pentru a închide lumina.

3. Nu uita de lucrurile practice

Amintește-ți de ultima oară când ai fost la hotel și de ce lucruri a trebuit să ai la tine. Pentru o experiență cât mai plăcută, încearcă să le oferi acces oaspeților la următoarele: prosoape, periuțe și produse de igienă intimă.

De asemenea, ar fi ideal să existe un dulap sau măcar un stander unde cei care te vizitează să își poată agăța hainele. Mai ales dacă petrec o perioadă mai lungă la tine acasă, sigur nu își doresc să stea cu hainele șifonate în valiză.

4. Decorează cu oglinzi

Oglinzile nu sunt utile doar pentru a-ți verifica reflexia, ci pot fi folosite chiar și ca obiecte decorative. Poți orna peretele de vizavi de canapea cu oglinzi de diferite mărimi și cu rame cât mai ieșite din comun. Galeria astfel creată va da un aer de eleganță încăperii.

Mai mult, deoarece oglinzile reflectă lumina de afară în interior, spațiul va părea mai luminos și mai încăpător. Adaugă o oglindă mare și pe ușa dulapului, va fi foarte utilă atunci când oaspeții își aleg ținutele.

5. Adaugă plante

Un spațiu va arăta instant mai primitor când este decorat cu multe plante. Aceste filtrează aerul și îi va ajuta pe oaspeți să se relaxeze la tine acasă. Poți alege plante care să fie verzi tot timpul anului iar dacă nu vrei să petreci mult timp îngrijindu-le, alege unele care trebuie udate rar.

Poți să pui o plantă care trăiește bine la umbră precum dracaena pe noptieră. Pe pervaz ai mai multă libertate la alegerea plantelor pentru că ai destulă lumină pentru flori. Suculentele sunt o opțiune bună pentru orice spațiu.

O gazdă bună are grijă de toate aspectele șederii oaspeților, inclusiv de amenajarea camerei în care urmează să stea. Alege așternuturi moi și confortabile deoarece majoritatea persoanelor au probleme cu somnul atunci când sunt într-un loc străin.

Dacă ai găsit o greșeală de redactare, mi-o poți semnala selectând textul cu pricina și apăsând Ctrl+Enter. Mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.