Cum este Samsung S20 ULTRA după o lună de testare?

Review-ul l-am scris pentru Orange Smartphone Tester. Ce vedeți mai jos este varianta ceva mai lungă, iar dacă preferați să mă ascultați, am făcut și video în care am vorbit mult. Foarte mult!

Concluzia, așa cum am zis și în video, este că m-am obișnuit atât de tare cu telefonul ăsta, încât nu l-aș mai da înapoi. Este mult mai mare și mai greu (dar și mai rapid) decât al meu, dar m-am obișnuit cam în 2 săptămâni cu el și acum, după aproximativ o lună, întoarcerea la un telefon mai mic (și cu performanțe mai slabe) este dificilă.

S20 ULTRA – PLUSURI

Samsung S20 ULTRA este cu adevărat un telefon de top: se mișcă mai repede chiar și decât laptopul meu „avion”, nu prea ai ce să îi reproșezi din punctul de vedere al vitezei de procesare și al timpului de răspuns.

Apreciez că vine cu o folie gata aplicată pe ecran. Deși am avut multă grijă de el, la sfârșitul perioadei de testare am reușit să îl zgârii. Din fericire, i-am zgâriat folia și nu ecranul. Dar până să îmi dau seama că n-am comis-o foarte grav, mi-a stat un pic inima în loc și mă gândeam că trebuie să îmi dau salariile următoare ca să acopăr dauna!

Un alt lucru bun este că ecranul nu are notch-uri și alte elemente deranjante, iar dacă poți trece peste faptul că în partea de sus a ecranului o să ai tot timpul o gaură neagră (camera de selfie), vei avea un ecran foarte mare, pe care te poți uita la orice film / video ai vrea. Funcția zoom to fill se activează ca și cum ai încerca să mărești o fotografie, atunci când rulează un video și duce filmarea în full screen. Am folosit-o cu brio și pe Netflix și pe YouTube, în principal merge la orice video redat pe telefon.

Calitatea sunetului este excepțională, sunt realmente impresionată de felul cum se aude muzica și în general sunetul de la orice video. Mai bine decât la laptopul cu sistem audio by Bang&Olufsen ICEpower, for the record.

Mi-a plăcut mult și slow motion-ul care scoate video-uri la rezoluție foarte bună, mi-am filmat cățelul ca să văd cum bea apă și cum se scutură (tipic câinilor). Super slow motion e de folosit, probabil, de câteva ori în viață, că nu are nimeni atâta timp liber încât să vadă te miri ce scenă la viteza melcului. Dar e bine să o ai la îndemână pentru atunci când îți vin idei.

Capacitatea de stocare pare suficientă, sunt sigură însă că având în buzunar niște camere foto atât de bune, vei fi tentat să faci multe poze și filme, așa cum am făcut eu. În jur de 1.500 de poze (și video-uri) am „tras” în mai puțin de o lună de utilizat. Mult? Puțin? Eu zic că mult, pentru că în mod normal nu fac poze chiar la orice, nu scot telefonul să fac o poză dacă văd un avion pe cer sau un copac înflorit, însă acum am fost motivată de faptul că trebuia să testez camerele foto, deci era musai să fac cât mai multe poze. Și așa am făcut. NO RĂGRETS!

Filmele sunt foarte ușor de editat direct galerie, din programul de redare. Practic, să faci un vlog filmat și editat cu telefonul este mai la îndemână ca oricând! Nu am testat, însă, dacă mai apare decalajul dintre sunet și imagine, așa cum se întâmplă pe telefonul meu (motivul principal pentru care am renunțat să mai editez pe telefon video-uri în care stau și vorbesc).

Mi se pare grozavă camera foto cu wide angle (unghi larg). Cu 0.5x poți cuprinde în cadru în întregime persoana care se află în fața ta, la un pas. Această cameră am folosit-o cel mai des.

Camera cu zoom până la 100x este impresionantă, dar nu excepțională. Da, am reușit să fac poze decente (chir OK) bisericii de pe dealul din fața blocului meu, situată la câteva sute de metri, dar dacă încerc să surprind detalii dintr-o curte, nu o să prind decât o imagine neclară, cam cum erau fotografiile digitale de la începutul anilor 2000 când foloseai zoom (digital). Sau cum sunt fotografiile făcute azi cu un telefon cu cameră mai slabă. Nu înțeleg de ce au pus zoom 100x dacă nu poți face poze clare la asemenea distanță.

Bateria ține foarte mult. Am avut curajul să ies în oraș cu 68% baterie și m-am întors cu 29% după ce am stat pe Facebook și Messenger, am pozat și filmat. Nu am reușit să îl descarc complet în nici o zi, dar fiind perioadă de carantină, nu am ieșit din casă foarte mult în fiecare zi. Chiar și așa, bateria ține bine. Cred că un utilizator mediu poate să stea liniștit două zile cu ea. Unui utilizator avansat i-ar ajunge o zi întreagă.

Telefonul are și funcția de încărcare a altui telefon. Nu sunt atât de de darnică încât să simt vreodată nevoia să dau cuiva juice din bateria mea. Nici încărcătorul nu-l împrumut cu ușurință!

Telefonul meu de zi cu zi era un Samsung S7 Edge, mult mai mic și mai ușor decât acest model. Mi-a luat cam două săptămâni să mă obișnuiesc cu S20 ULTRA și să nu mai vreau să mă întorc la S7 Edge. Așadar, chiar dacă adaptarea pare dificilă, în scurt timp ne obișnuim cu noile dimensiuni ale telefonului și e de preferat unul cu ecran mai mare și baterie care ține mai mult unuia cu ecran mic și baterie slabă.

S20 ULTRA – MINUSURI

Camerele grupate pe spate sunt dispuse într-o parte, nu pe centru, ceea ce face imposibilă așezarea telefonului într-o poziție dreaptă, cu fața în sus. În plus, fără husă, este foarte alunecos și riști să îl scapi imediat.

E prea mare și pentru buzunarul blugilor, nu imposibil, dar greu de ținut în buzunarul de la spate. În față n-am încercat, că sunt atât de mici buzunarele…

Camera cu zoom până la 100x este impresionantă, dar nu excepțională. Da, am reușit să fac poze decente (chir OK) bisericii de pe dealul din fața blocului meu, situată la câteva sute de metri, dar dacă încerc să surprind detalii dintr-o curte, nu o să prind decât o imagine neclară, cam cum erau fotografiile digitale de la începutul anilor 2000 când foloseai zoom (digital). Sau cum sunt fotografiile făcute azi cu un telefon cu cameră mai slabă. Nu înțeleg de ce au pus zoom 100x dacă nu poți face poze clare la asemenea distanță.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=3247966105253743&set=pb.100001211558388.-2207520000.

Nimic de reproșat în ce privește funcționarea telefonului, rularea aplicațiilor. Nu mi-a dat vreo eroare, nu mi-a „crăpat” nicio aplicație și chiar l-am folosit intens, înlocuind complet telefonul personal timp de peste trei săptămâni. Iar eu sunt un utilizator care stă cu orele pe telefon.

Senzorul de amprentă nu recunoaște întotdeauna amprenta. Destul de neplăcut.

Însă per total, plusurile sunt mai multe și cântăresc mai greu decât minusurile, asta e clar. Recomand acest telefon? DA! Mi l-aș cumpăra? Dacă aș avea banii ăștia la dispoziție, DA! Dar îi am? Hehehe. Nu.

Dacă ai găsit o greșeală de redactare, mi-o poți semnala selectând textul cu pricina și apăsând Ctrl+Enter. Mulțumesc!

3 thoughts on “Cum este Samsung S20 ULTRA după o lună de testare?”

  1. M-am plans de S9-le meu la celalalt review, despre S20, si daca acolo m-ai convins sa nu cumpar telefonul, din cauza ca face poze la fel de roz/ galbui ca S9, acum ma faci sa ma bucur pentru a doua oara, ca nu vreau sa-l cumpar :))) Nu de alta dar, daca e ceva ce nu pot reprosa lui S9, e senzorul de amprenta. E impecabil.
    Acum, daca zici ca la S20, senzorul da rateuri, e clar ca mai tin telefonul ala, pana gasesc o alternativa. Bine, nu ca ma apucam sa dau banii pe telefoane in plina pandemie, dar na, imi place sa gandesc pozitiv, facandu-mi planuri cu ce cheltuieli sa mai fac, pe viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.