Cum îți poți crește vânzările cu ajutorul telefonului, ca să ajungi la clientul țintă

Orice antreprenor, cu experiență sau aflat la început de drum, își dorește să își dezvolte business-ul și, implicit, să își crească vânzările. Înainte de apariția și dezvoltarea rețelelor de socializare, principala metodă de popularizare a unei afaceri era recomandarea care mergea din client în client. Apoi, a venit rândul campaniilor Google și Facebook. Acum, însă, e tot mai populară o nouă metodă ce implică, nimic altceva, decât folosirea telefonului. Află din acest articol cum îți poți crește business-ul cu ajutorul telefonului mobil.

De ce sunt importante campaniile de marketing pentru un business

Un business funcționează dacă are clienți. E nevoie de timp să îți alcătuiești un portofoliu de clienți, mai ales dacă ai construit afacerea de la zero, însă lucrurile pot merge relativ ușor, dacă te folosești de instrumentele potrivite de marketing. Pentru că nu există marketing fără business și business fără marketing. Un posibil client pe care l-ai putea ajuta cu serviciile pe care le oferi, nu are cum să afle de tine dacă:

  • nu ești vizibil
  • nu ești recomandat de un alt client mulțumit
  • nu îl anunți tu despre ce faci/ce oferi
  • nu ești prezent în mediul online

Foarte important e să încerci mereu să te reinventezi și să nu te plafonezi în metode trecute sau învechite. Informează-te, fii mereu la zi cu noutățile din domeniul promovării, discută cu specialiști, mergi la cursuri de marketing sau ascultă podcast-uri. Pic cu pic se adună informație care să vă pună, pe tine și afacerea ta, pe drumul succesului. 

Campaniile de marketing prin sms

În 2019, campaniile de marketing prin Google și Facebook par de domeniul trecutului. Funcționează încă, însă cele mai bune rezultate le poți obține prin intermediul sms-urilor. Pe piață există firme specializate care te pot ajuta să îți construiești o campanie solidă de marketing prin sms. Practic, clienții sau posibilii clienți află direct de la tine ce le poți oferi și în ce condiții. 

Ca să fii eficient, nu te apuci tu să trimiți sute și mii de mesaje text pe telefon. Cel mai bine contactezi o firmă specializată și negociezi un preț pentru sms marketing, în funcție de ce îți dorești:

  • mesaje prestabilite, trimise unui anumit număr de clienți
  • mesaje personalizate
  • anunțarea clienților despre eventuale concursuri/sondaje/campanii
  • posibilitatea ca destinatarii să îți răspundă

Prețurile pachetelor de sms marketing variază, de la câteva zeci de euro până la peste o mie de euro. Depinde de numărul de destinatari pe care vrei să îi informezi și de tipul de sms-uri pe care vrei să le trimiți. Un alt criteriu în stabilirea prețului îl are și frecvența cu care vrei să trimiți informările prin telefon. 

Chiar dacă va trebui să plătești o idee mai mult decât pentru un pachet basic, o sugestie ar fi să alegi o variantă de pachet care să permită clientului să îți dea feedback. În acest fel vei ști ce funcționează sau unde va trebui să aduci îmbunătățiri.

Indiferent de metoda de promovare și marketing pe care o alegi pentru business-ul tău, important e să fii constant și perseverent. Și nu în ultimul rând, alege o campanie care să ți se potrivească ție și afacerii tale.

Dacă ai găsit o greșeală de redactare, mi-o poți semnala selectând textul cu pricina și apăsând Ctrl+Enter. Mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.