Cum să îți alegi biblioteca pentru sufragerie? Iată câteva sugestii!

Biblioteca reprezintă unul dintre cele mai frumoase piese de design interior pe care orice casă le poate avea. De ce? Pentru că biblioteca este ca un univers în care poți pătrunde și poți alege în ce poveste vrei să fii în fiecare zi. Fie că ai acte de la birou, fie că ai cărți de beletristică, SF sau polițiste, biblioteca este spațiul care le strânge pe toate la un loc.

Astăzi, bibliotecile nu mai conțin doar cărți, ci și bibliorafturi din plastic, dosare cu acte importante ale casei, acte de la job sau certificate. De asemenea, în biblioteci mai putem găsi și elemente de ornament, precum statuete, ceasuri, obiecte de artă etc.

Totuși, care este cel mai potrivit tip de bibliotecă pentru living-ul tău? Îți prezentăm, mai jos, câteva opțiuni:

1.  Biblioteca scară – este o bibliotecă flexibilă și cuprinde rafuri în scări, care pot fi crescătoare sau descrescătoare. Este o piesă de mobilier extrem de modernă și avangardistă, însă nu este potrivită dacă ai foarte multe cărți. De aceea, dacă știi că ai doar câteva cărți importante pe care vrei să le depozitezi undeva ar trebui să iei în calcul această variantă de bibliotecă, mică și practică.

2.     Biblioteca cea clasică – este piesa de design standard și cea mai folosită în majoritatea caselor, deoarece este construită din lemn și are o mulțime de rafturi unde poți depozita multe cărți. Dacă ești pasionat de lectură, poți să îți organizezi cărțile în bibliotecă în funcție de autor, domeniu sau chiar dimensiune. În acest fel vei ști imediat unde să cauți atunci când îți dorești să citești un anumit tip de carte.

3.     Biblioteca de tip consolă – este o adevărată piesa de design pe care orice iubitor de lectură și-ar dori-o în casa lui. Datorită spațiului generos pe care îl oferă, dar și datorită design-ului modern, contemporan, biblioteca tip consolă este extrem de apreciată. Cu toate acestea, e nevoie de un spațiu al camerei destul de mare pentru ca o astfel de bibliotecă să poată fi integrată. De asemenea, nici prețul nu este de neglijat, deoarece această piesă de mobilier este destul de scumpă.

4.     Biblioteca raft – acest tip de bibliotecă este unul foarte versatil, care îți poate stimula din plin imaginația. Poți opta pentru etajere din lemn sau din sticlă sau poți alege să ai rafturi de tip cub.

În concluzie, dacă vrei să ai un spațiu modern și cosmopolit nu trebuie să îți lipsească o bibliotecă în camera de zi. Pe lângă avantajele funcționale pe care biblioteca le are (depozitarea cărților, dosarelor sau obiectelor de decor), aceasta oferă și un aer impunător, superior, deoarece transmite ideea că ești o persoană cultivată, căreia îi place să citească, să se informeze și care nu s-a adaptat cu totul lumii tehnologice în care trăim astăzi. De cele mai multe ori, nimic nu se poate compara cu plăcerea de a ajunge acasă și de a alege din bibliotecă o carte pe care să o citești în liniște seara, înainte de culcare, sau dimineața, la cafea.

Dacă ai găsit o greșeală de redactare, mi-o poți semnala selectând textul cu pricina și apăsând Ctrl+Enter. Mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.