Cum să te bucuri pe deplin de un safari, una dintre cele mai inedite experiențe pe care le poți avea? (P)

Cei care plănuiesc o călătorie pe continentul african trebuie să se asigure că intinerariul lor cuprinde și o vizită într-un safari, adică într-un parc de mari dimensiuni în care animalele sălbatice pot fi observate în habitatul lor natural.

Persoanele care s-au bucurat deja de această experiență inedită afirmă că nu pot compara cu nimic altceva nici sentimentele pe care le-au trăit, nici lucrurile pe care le-au văzut într-o astfel de rezervație din Africa. Iubitorii de animale, mai ales, nu își alocă doar câteva ore dintr-o zi pentru a putea observa atât peisajele, cât și viețuitoarele, ci câteva zile bune, pentru a putea trăi la intensitate maximă ceea ce locul are de oferit! Însă, o astfel de vizită presupune pregătiri serioase în prealabil, atât pentru siguranță, cât și pentru a îmbunătăți experiența unică.

Iată, deci, ce trebuie să știi despre o călătorie într-un safari african:

Nu te poți aștepta la un confort sporit în timpul plimbării printr-un parc național. Chiar dacă mașinile cu care te vei deplasa pot face față condițiilor off road, rutele sunt asemănătoare cu drumurile de țară din România, așa că praful în cantități uriașe și gropile nu lipsesc din peisaj. Deci, dacă nu ești fan al experiențelor rurale, s-ar putea să ai parte și de surprize mai puțin plăcute!

Călătoria într-un safari începe dis-de-dimineață, când temperaturile sunt mai scăzute, pentru că atunci există cele mai mari șanse de a observa un număr crescut de animale sălbatice. În mijlocul zilei, când căldura devine insuportabilă, acestea se ascund în desișuri. Îți poți achiziționa de pe link-ul https://www.comenzi.ro/binocluri un binoclu de calitate, prin intermediul căruia vei vedea, chiar și de la depărtare, o mulțime de specii deosebite care, altfel, din pricina coloritului, s-ar pierde în peisaj.

Este necesar să ai cu tine o trusă de prim ajutor, care să conțină, pe lângă medicamentele de care știi că ai nevoie, și: antihistaminice, analgezice, antiseptice digestive, dezinfectant, plasturi și săruri de rehidratare. Acestea reprezintă o măsură de precauție foarte importantă. Nu trebuie să uiți, pentru niciun moment, că te afli într-o zonă sălbatică, care nu este complet lipsită de pericole. De asemenea, este bine să ai cu ține și repelenti sub formă de cremă sau spray, loțiuni cu protecție solară ridicată și balsam de buze cu factor de protecție UV.

Bagajul pe care îl iei cu tine trebuie să aibă dimensiuni mici (din lipsa spațiului), dar trebuie să conțină, pe lângă cele menționate, și următoarele lucruri: câteva gustări pe bază de nuci și alune, apă, șervețele umede, șervețele uscate, jachetă impermeabilă, bandană și pălărie sau șapcă, ochelari de soare, binoclu, lanternă și actele. Nu uita aparatul de fotografiat, acumulatori și carduri de memorie în plus, pentru a evita descărcarea bateriei sau atingerea limitei de poze atunci când dai nas in nas cu animalul tău preferat!


Când vine vorba despre vestimentație, alege haine în culori neutre (bej, kaki, maro, gri), confecționate din materiale subțiri, naturale. Este recomandat să porți bluze cu mânecă lungă și pantaloni lungi, pentru a te proteja împotriva insectelor. Încălțămintea trebuie să fie comodă și rezistentă. Evită culorile stridente, ținutele de camuflaj (în unele zone, sunt interzise) și parfumurile puternice.

Respectă natura și limitele impuse de ghidul tău. Orice greșeală te pot costa foarte scump, așa că nu merită să îți asumi riscul pentru a face, de exemplu, o poză de la apropiere. Ține cont că ești într-o zonă sălbatică, cu animale care sunt obișnuite cu prezența oamenilor în depărtare, dar care nu vor fi prea încântate dacă sunt deranjate sau dacă le este încălcat teritoriul în mod abuziv. Pe lângă șoferul mașinii, orice călătorie în safari se face cu un ghid african, care cunoaște foarte bine împrejurimile și regulile ce trebuiesc respectate pentru că totul să fie în regulă. De asemenea, este bine să fii atent la ceea ce îți spune și ce îți arată, pentru că experiența sa vastă îl ajută să identifice mai ușor viețuitoarele din jur.  

Așadar, ține cont de aceste lucruri dacă plănuiești o călătorie într-un safari. Această activitate este unică, plină de aventură și peisaje extraordinare, așa că nu trebuie să o ratezi, dacă ai ocazia să te bucuri de ea!

Sursa foto: www.unsplash.com

Dacă ai găsit o greșeală de redactare, mi-o poți semnala selectând textul cu pricina și apăsând Ctrl+Enter. Mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.