Cumpărătorii sunt de două feluri. Cum să te asiguri că îi „acoperi” pe toți?

Să zicem că ai un magazin fizic. Îți merge bine sau nu îți merge, asta ține de o mulțime de factori – vadul comercial, produsul sau serviciul oferit, cum se comportă angajații tăi cu clienții (de exemplu, dacă stau în fața ușii la țigară, e posibil să dai faliment destul de repede), prețurile practicate etc. Toate astea sunt variabile pe care trebuie să le iei în calcul înainte de a-ți deschide spațiul.

Poate că îți merge foarte bine și te gândești să te extinzi. Ai putea să iei în calcul un magazin online, pentru că… sunt foarte multe persoane care preferă să comande din confortul propriei case sau, mă rog, de la birou, fără să mai fie nevoite să se deplaseze în oraș. Sunt oameni (chiar și femei, paradoxal) cărora le displace profund să meargă la cumpărături. Unii poate suferă de anxietate și fac atacuri de panică dacă intră într-un mall. La fel, sunt o mulțime de motive pentru care oamenii pot urî magazinele, mici sau mari. Cineva trebuie să îi servească și pe acești oameni, așadar, dacă ai un business, poate că ar trebui să ai în vedere și varianta extinderii în mediul virtual.

Cunosc oameni care aveau afaceri mici ce mergeau bine, atât de bine încât se gândeau să se extindă online, dar au tot amânat momentul, din cauză că nu își găseau pe cineva care să-i ajute cu tot ce înseamnă deschiderea unui magazin online. Ce s-a întâmplat? Le-au luat-o alții înainte și au deschis magazine online care au surclasat în scurt timp vânzările din offline, pentru că deschizându-te lumii, ajungi la mult mai mulți cumpărători decât cu un magazin fizic pe care îl pot vizita un număr limitat de vizitatori/cumpărători, de cele mai multe ori într-un interval orar limitat.

Pentru unii, de exemplu artiștii care fac mici bijuterii sau obiecte de artă lucrate manual, varianta publicării acestora pe un WordPress era viabilă în urmă cu 10 ani. Astăzi, ca să prezinți încredere, indiferent de produsul sau serviciul vândut, trebuie să ai un magazin online, cu certificat de securitate și coș de cumpărături, nu un site-uleț făcut pe genunchi de „un băiat care se pricepe”.

Din fericire, ai de unde alege. Pe piață au apărut firme care îți pot pune la dispoziție un magazin online la cheie, fără ca tu să mai fi nevoit să cauți specialiști pentru creare site, găzduire, implementare magazin online, mentenanță etc. Cu câteva click-uri poți să ai propriul tău magazin online iar odată ce ai pus produsele pe site, începi să vinzi.

Succes!

Dacă ai găsit o greșeală de redactare, mi-o poți semnala selectând textul cu pricina și apăsând Ctrl+Enter. Mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.