De ce sa îți securizezi casa: 3 motive pentru care e bine să ai un sistem de supraveghere video

E perioada vacanțelor și puțină lume se gândește acum la aspecte legate de locuință. Datele statistice ale Poliției Române arată că cele mai multe spargeri și furturi din locuințe au loc atunci când oamenii sunt plecați în concediu. Așa că, dacă încă nu ți-ai asigurat casa cu un sistem profesional, care să își ofere ție minimum de confort și să pună hoții pe fugă, atunci poate că e cazul să iei măsuri.

Iată 3 motive pentru care e bine să investești în sisteme de securitate pentru siguranța casei tale:

1. Fă-ți vacanța în liniște și dezamăgește hoții

Atunci când pleacă în vacanță, oamenii obișnuiesc să lase urme… în online. Mai exact, postează pe Facebook momentul în care își fac bagajele, își dau check-in de pe drum sau postează poze cu ei în timp real, la malul mării sau în vârf de munte. Iar cei care trăiesc din furturi de locuințe fix asta așteaptă: să vadă câteva poze cu tine departe de grijile cotidiene și să treacă la acțiune. 

Polițiștii spun că odată cu tehnologia au evoluat și metodele hoților. Aceștia au devenit mai ingenioși, nu lasă urme și sunt din ce în ce mai greu de prins. Ce trebuie să faci tu? Să fii precaut: în primul rând, nu anunța în online când și unde pleci în vacanță și, apoi, asigură-te că ai un sistem de supraveghere al casei. Dacă încă nu ai instalat unul și nici nu ai un buget alocat pentru așa ceva, să știi că poți să te protejezi cu o investiție minimă.

De exemplu, un sistem DVR (Digital Video Recorder) poate fi cumpărat cu sume care pornesc de la 150 de lei. Folosit împreună cu camere de calitate, alcătuiește un sistem de supraveghere video eficient, care înregistrează tot ce se întâmplă într-un anumit perimetru al locuinței tale. Stai liniștit, dacă e ieftin, nu înseamnă că nu își face treaba foarte bine. Online sau în magazinele de profil găsești o mulțime de modele de DVR care vin la pachet cu o serie de caracteristici și instrucțiuni de utilizare. Așa că, nu mai sta pe gânduri, fă repede un research, cumpără sistemul și apoi pleacă liniștit în vacanță!

2. Ai acces de oriunde să vezi ce se întâmplă acasă la tine

Dacă optezi pentru un sistem de supraveghere video al casei, partea bună este că ai opțiunea să accesezi imaginile înregistrate chiar de pe telefonul tău. În orice colț de lume ai fi, dacă ai o conexiune la internet, poți urmări ce se întâmplă acasă la tine. Indiferent că alegi tu singur un sistem de supraveghere al locuinței sau apelezi la o firmă specializată, avantajele noilor tehnologii sunt aceleași.

Nu-i așa că e reconfortant gândul că poți verifica liniștit dacă totul e în ordine acasă? Ba chiar poți observa dacă florile lăsate în sufragerie sunt în regulă sau ar fi bine să o suni pe vecina să dea o fugă să le ude!

3. Scapi de grija punerii în gardă a vecinilor

De câte ori nu ai tresărit când erai plecat de acasă și vedeai un apel pierdut de la vecinul căruia i-ai lăsat cheile să mai treacă pe la tine pe acasă să vadă dacă e totul în ordine? Poți scăpa de acest stres în plus, dacă ești precaut și îți asiguri locuința. În plus, îi iei și vecinului de pe cap grija de a fi mereu atent la ce se întâmplă dincolo de gardul lui.

Tu ce alte avantaje ale folosirii unor sisteme de securizare a locuințelor știi? 

Dacă ai găsit o greșeală de redactare, mi-o poți semnala selectând textul cu pricina și apăsând Ctrl+Enter. Mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.