Despre Black Mirror, cu spoilere ⚠️

Pentru cine nu știe, Black Mirror (Oglinda Neagră) este un serial original Netflix, despre toate lucrurile care ar putea să meargă prost în viitorul apropiat, din cauza tehnologiei. Pentru mine a fost pe primul loc până să apară Chernobyl de pe HBO.

Primele sezoane Black Mirror au fost pentru mine mind blowing, deci vi-l recomand (serialul) de numa’! Sezonul acesta și-au permis actori cunoscuți, ceea ce a știrbit un pic din autenticitatea filmului. Parcă nu mai e atât de probabil, dacă actorul principal e tipul din Sherlock.

Sezonul ăsta are doar 3 episoade.

⚀ Primul e despre un video game care simulează prea bine realitatea, cel mai bun episod din sezon, în opinia mea.

⚁ Al doilea deja o lasă mai moale cu tehnologia (exceptând toate acele interceptări pe care eu sunt convinsă că Facebook, Google, FBI și CIA le pot face deja fără să știm noi) și mi se pare că este cea mai lungă și posibil de succes campanie împotriva folosirii telefonului la volan.

⚂ Al treilea episod este cu Miley Cyrus și nu știu dacă a fost scris pentru ea sau inspirat de ea. Având foarte puțin „șoc și groază” în comparație cu celelalte sezoane, mi s-a părut că mă uit la un film de aventuri pentru copii, difuzat duminica de Pro TV, unde la final „binili învinge”. Ceea ce nu e deloc caracteristic serialului.

No, per total merită văzut, dar aveam așteptări mai mari, după primele sezoane care au fost, v-am spus, mind blowing. 💣

Despre Chernobyl ☢

E musai să vă uitați la această miniserie pe HBO GO. Pentru mine abia ăsta e film de groază: când ucigașul e în aer, îl inspiri și te omoară încet, dar sigur. Filmul te duce acolo, ești înapoi în comunism, experimentezi senzațiile tari de după dezastrul nuclear și… simți cum te iradiezi doar ținând monitorul sau TV-ul pornit.

Pentru mine e cel mai bun serial din ultimii ani, imediat după Black Mirror, care e lider absolut.

Chernobyl este foarte bun, foarte bine scris, foarte bine filmat. Cu atât mai interesant pentru noi, românii, cu cât s-a întâmplat la o aruncătură de băț.

Dacă ai găsit o greșeală de redactare, mi-o poți semnala selectând textul cu pricina și apăsând Ctrl+Enter. Mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.