Top 3 destinații budget-friendly din Europa (P)

Călătoriile reprezintă, mai ales pentru cei dornici de cunoaștere, o sursă inepuizabilă de inspirație și dezvoltare. Nu există un mod mai bun și mai plăcut de a descoperi, cu adevărat, o cultură diferită de cea în care ai crescut, de a-ți testa capacitățile și abilitățile pe plan social, de a observa minunățiile lumii în care trăiești, decât vizitând, constant, țări și orașe noi. 

În prezent, orice persoană are ocazia de a călători în destinații superbe, chiar și fără a avea la dispoziție un buget impresionant. Mai mult decât atât, există locuri, mai aproape decât crezi, care îți pot satisface pe deplin setea de aventură, nefiind necesar să traversezi oceane pentru a te bucura de experiențe inedite! Așadar, citește în continuare, dacă vrei să descoperi orașe europene pe care le poți vizita chiar și într-un city break, pentru care nu este necesară o cheltuială exorbitantă!

Călătorește, în 2019, într-una dintre cele mai frumoase destinații din Europa, chiar și cu un buget redus:

Palermo, Sicilia

Orașul Palermo este capitala regiunii autonome Sicilia și reprezintă o destinație mai puțin populară decât Roma, Milano sau Veneția, însă nu și mai puțin spectaculoasă ori deosebită. Pentru cei care își doresc să cunoască, cu adevărat, o atmosfera electrizantă, veselă, combinată cu peisaje și clădiri istorice care poartă urmele imperiilor apuse și cu o cultură diversificată, acest oraș este ideal! Pentru a profita de cele mai mici prețuri pentru o călătorie în această zonă, apelează la agenția KARPATEN și rezervă un city break sau un sejur în Sicilia, in orice perioadă a anului. Datorită poziției geografice pe care Palermo o are, poate fi considerat un loc exotic, cu influențe europene, bizantine și nord-africane, ce poate fi observat in fiecare colț al orașului, dar mai ales, pe străzile pline de viață unde poți face cumpărături sau poți gusta din delicioasele preparate autohtone!

Wroclaw, Polonia

Wroclaw a devenit, în ultimii ani, o destinație atrăgătoare pentru mii de tineri care vor să aibă parte de distracție și să descopere o cultură nouă. Acesta reprezintă orașul perfect din acest punct de vedere, fiind populat, în mare măsură, de un număr generos de studenți, ceea ce înseamnă că există foarte multe locuri în care te poți bucura de viață, alături de localnici, la prețuri accesibile. Chiar dacă istoria sa datează de peste 1000 de ani, Wroclaw îmbină perfect o arhitectură istorică impresionantă cu activitățile culturale moderne, fiind casă pentru Opera Worclaw, spectaculosul Forum Național de Muzică, Teatrul Național de Păpuși și Academia de Muzică Karol Lipiński. Centrul vechi este foarte frumos, și găzduiește unul dintre cele mai vechi restaurante din Europa, Piwnica Świdnicka, ce funcționează încontinuu încă din anul 1275.

Strasbourg, Franța

Dacă vrei să te bucuri de farmecul specific orașelor franțuzești, la un buget accesibil, poți alege, ca destinație în 2019, Strasbourg-ul. Fiind situat la granița cu Germania, atmosfera este una interesantă, ce îmbină ambele culturi, ceea ce înseamnă că te poți bucura de activități interesante și diverse, de la mâncare până la modul în care petreci! Trebuie să știi că centrul istoric al orașului a fost inclus, în anul 1988, pe lista Patrimoniului Mondial Unesco și că orașul este construit pe o serie de canale ce se alimentează din Rin, așadar, vei avea parte de priveliști inedite și peisaje minunate!

Destinațiile mai puțin cunoscute ori populare au multe avantaje, precum cheltuieli mai mici, lipsa agitației și a aglomerației, și te pot ajuta să cunoști la fel de bine o cultură străină! Acestea nu sunt lipsite de atracții turistice ce merită vizitate și nici de peisaje uimitoare!

 

Dacă ai găsit o greșeală de redactare, mi-o poți semnala selectând textul cu pricina și apăsând Ctrl+Enter. Mulțumesc!

1 thought on “Top 3 destinații budget-friendly din Europa (P)”

  1. In Wroclaw am fost si mi s-a parut foarte frumos, mi-a intrecut cu mult asteptarile. De fapt, ce sa zic, Polonia este o tara frumoasa, mult mai dezvoltata decat Romania.

    La Strasbourg mi-ar placea sa ajung, dar m-am uitat anul trecut la preturile pentru cazare si mi s-au parut scumpe, asa ca am zis pas. :D Mai am pe lista Sevilla, Madrid, Paris, Londra … plus multe altele. :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.