DEZAVANTAJE: 5 lucruri care te pot convinge să nu te muți într-un bloc vechi (P)

În ciuda faptului că s-au construit o mulțime de ansambluri rezidențiale noi în ultimii ani, foarte mulți oameni încă își mai îndreaptă atenția către blocurile vechi, ridicate imediat după anii ’70. Ele reprezintă în continuare o atracție destul de mare pentru cei care vor să își cumpere o locuință într-o zonă cât mai convenabilă și accesibilă, în marile orașe. Luând ca avantaj faptul că prețul este unul mult mai mic, cei ce își caută o nouă locuință se lasă seduși ușor de oferte și uită să ia în calcul câteva aspecte foarte importante, ce dictează întreg confortul.

Iată care sunt cele 5 lucruri care te-ar putea convinge că achiziționarea unui apartament într-un bloc vechi nu este neapărat cea mai bună alegere:

O rețea electrică veche și depășită

Fiind adaptate condițiilor de acum mulți ani, este posibil ca rețeaua electrică din bloc să fie cu mult depășită de dispozitivele electronice pe care ai de gând să le aduci în nouă ta casă. Este important să ai în vedere montajul autorizat al tabloului electric și, mai important de atât, este să eviți blocurile vechi care prezintă astfel de defecte. În ziua de astăzi, oamenii folosesc o mulțime de gadget-uri, în multe dintre activitățile lor zilnice. Ia în calcul faptul că, pe viitor, vechimea blocului va reprezenta un mare impediment.

Instalațiile sanitare foarte vechi

Da, sunt șanse extrem de mari să te lovești de această problemă și, în cazul de față, este necesară înlocuirea acestora de la cele mai adânci rădăcini. La fel cum se întâmplă și în cazul rețelei electrice, instalația sanitară este, de cele mai multe ori, una foarte învechită. Acest lucru poate genera probleme serioase în timp, fapt pentru care va fi nevoie să faci câteva investiții majore la acest capitol.

Nu vei putea să schimbi țevile de pe întreaga coloană a blocului, însă există varianta montării unor uși de acces atât în baie cât și în bucătărie, pentru a putea interveni ori de câte ori este nevoie. Cu toate acestea, nu poți avea siguranța că nu se va genera o inundație în tot blocul.

Filtre de aer murdare sau înfundate

Atunci când îți cumperi un apartament mai vechi, unde fostul proprietar a venit cu diverse modificări sau îmbunătățiri precum instalații sanitare noi sau aer condiționat, este indicat să verifici dacă acesta a fost curățat la timp și într-o manieră potrivită. Filtrele de aer murdare de la aparatele de aer condiționat reprezintă o problemă reală și demnă de luat în considerare. Din cauza filtrelor înfundate, pot să apară complicații la nivel de sănătate, alergii etc. Așadar, ține cont de acest lucru și fă verificările necesare.

Lipsa izolației

Pereții subțiri pe care îi au blocurile vechi sau lipsa izolației pot reprezenta o problemă uriașă pentru mulți oameni. Atunci când mergi la vizionare, sunt șanse mai mici să depistezi zgomotele vecinilor sau sirenelor de pe stradă. După ce, practic, vei locui acolo, s-ar putea să te lovești puternic de această problemă. Cui îi face plăcere să audă conversațiile vecinilor și ale celor care poposesc în scara blocului? Ei bine, cu asta te vei confrunta dacă te muți într-un bloc vechi, fără izolație.

Mucegaiul și igrasia

Dacă ești dispus/a să investești sume mari de bani în renovare, cu siguranță nu ești dispus să faci asta în fiecare an. Mucegaiul și igrasia sunt lucruri cu care se luptă toți cei care locuiesc în blocuri foarte vechi, oricât de bine ar fi întreținut apartamentul respectiv. Niște pereți foarte bine izolați te pot scăpa de această problemă, însă nu în totalitate.

Alegerea unei noi locuințe nu este o sarcină foarte ușoară, iar investiția poate fi una colosală. De aceea, este important să alegi cu mare atenție și, dacă te-ai gândit să amortizezi cheltuielile cu un apartament într-un bloc vechi, atunci ia în considerare cele menționate mai sus, pentru a ajunge la o decizie cât mai echilibrată.

1 thought on “DEZAVANTAJE: 5 lucruri care te pot convinge să nu te muți într-un bloc vechi (P)”

  1. Blocurile vechi sunt foarte atragatoare, cel putin mie imi place stilul ala mai „vintage”, dar acum depinde si de ce se ascunde dupa mobila aia:)) si cat de rezistent este blocul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.