Îți vopsești părul acasă? Iată care sunt avantajele și dezavantajele acestei proceduri de înfrumusețare (P)

Într-un anumit moment al vieții sale, orice femeie își dorește și simte nevoia de o transformare, iar cea mai de impact este schimbarea culorii sau nuanței părului. În vreme ce unele doamne și domnișoare aleg să își ofere un moment de răsfăț, datorate serviciilor profesioniștilor din saloanele de înfrumusețare, sunt unele persoane care optează pentru vopsirea și stilizarea părului în confortul propriei locuințe. Faci parte din cea de-a doua categorie?

Care sunt beneficiile şi inconvenientele acestor proceduri realizate acasă?

Dezavantaje:

Calitatea rezultatului. Chiar dacă faci acest lucru de destul de mult timp, acest aspect nu îți garantează rezultatul dorit. Cu atât mai mult cu cât îți dorești o schimbare radicală de look, cel mai probabil, pentru că nu cunoști îndeajuns toate tehnicile, procedurile și produsele pe care trebuie să le folosești, efectul nu o să fie cel pe care ți l-ai imaginat.

Poate fi o acțiune dăunătoare în timp pentru părul tău. Părul tău poate ajunge la o stare de degradare destul de rapid, dacă nu folosești produsele corespunzătoare sau dacă nu ceri sfatul unui specialist.

Recomandare: Încearcă să nu folosești ustensile precum placa de păr sau ondulatorul în perioada imediat următoare după vopsire și hidratează-ți părul, pentru a evita arderea lui. Cel mai bine ar fi să îți stilizezi podoaba capilară folosind periile pentru păr potrivite și un uscător, pentru ca efectul să fie același, fără să îți degradezi, însă, părul.

Procedura poate dura mai mult decât te aștepți. Atunci când te vopsești singura acasă, cel mai probabil îți va lua mai mult timp atât pentru aplicarea produsului dorit, dar și pentru scoaterea restului de produs din păr. Acest aspect poate fi un dezavantaj major, mai ales atunci când timpul te presează.

Avantaje:

Costuri mai mici. Când vine vorba despre costurile unei schimbări de look, un lucru este cert: vopsitul acasă este mai puțin costisitor decât vizitele la salon, unde cel mai probabil lăsai câteva sute de lei la finalul unei ședințe de înfrumusețare.

Poți să realizezi procedura atunci când dorești. Un alt avantaj este că nu vei mai fi nevoită să aștepți după programări sau în momentul în care hairstylistlui tău preferat este disponibil. În confortul propriei locuințe, poți să îți schimbi look-ul atunci când îți dorești sau când simți nevoia de o transformare parțială sau radicală.

Cele mai frecvente greșeli pe care le fac femeile atunci când decid să își vopsească părul acasă:

Este important să cunoști anumite greșeli pe care majoritatea femeilor ce aleg să își vopsească părul acasă le comit, pentru a le evita și pentru a te asigura că nu îți pui în pericol părul. Cele mai des întâlnite sunt:

Spălarea părului înainte de aplicarea vopselei. Pe un păr proaspăt spălat, alunecos, există șanse foarte mari ca vopseaua să nu prindă bine sau să nu fie uniformă. Din acest motiv, majoritatea specialiștilor recomandă vopsirea părului la cel puțin 24 h după spălarea acestuia.

Lăsarea vopselei să acționeze mai mult decât este cazul. Tendința, atunci când te vopsești acasă este să lași vopseaua să acționeze mai mult decât este cazul. Instrucțiunile de pe cutie sunt destul de clare, iar din moment ce este precizat un anumit interval de acțiune al produsului, cel mai bine ar fi să îl respecți pentru a nu provoca iritații asupra scalpului sau arderea și degradarea firului de păr.

Alegerea nuanței sau culorii greșite. Este destul de dificil să treci de la o nuanță închisă, precum şatenul său brunetul la una de blond, mai ales când nu este prima dată când îți vopsești părul. Oricât ți-ai dori această transformare, trebuie să fii conștientă că o simplă vopsea nu duce la rezultatul dorit. Sunt anumite proceduri de decolorare sau decapare care trebuiesc realizate numai în saloane și de către experți.

Curățarea insuficientă a vopselei din păr și de pe scalp. Atunci când nu poți să observi de sus toată procedura de spălare a părului, o să ți se pară, probabil, că acesta este perfect curat. În realitate, însă, ar trebui clătit bine, pentru a elimina toate reziduurile de vopseaua din păr, ce duc la degradarea acestuia, dacă nu sunt eliminate. Și, oricât de ofertant ar fi să folosești chiuveta pentru spălarea părului, trebuie să știi că de obicei presiunea apei este mult mai mică decât cea a dușului, prin urmare ar trebui să renunți la această idee.

Tu cum alegi să îți vopsești părul: acasă sau la salon?

Dacă ai găsit o greșeală de redactare, mi-o poți semnala selectând textul cu pricina și apăsând Ctrl+Enter. Mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.