Jurnal de RESET alimentar – săptămâna 9: Nu există buton de Undo

Am trecut cu brio de primele două luni ale programului; asta înseamnă că deja am „bifat” două treimi din ce a fost mai greu, dar nu din program. Nu pot spune că de-abia aștept să se termine, pentru că nu așa este conceput acest program. Ce aștept este să „scap” de rețetele impuse, să pot alege eu ce să mănânc în fiecare zi.

Ba, aștept chiar cu deosebit interes să primesc Cartea de bucate Reset.

Pentru că ne dorim să îți fie ușor și să înveți treptat cum să devii propriul tău nutriționist, în toate cele 3 luni de program te vom ajuta cu un plan alimentar personalizat pe obiectivul tău, urmând ca la ieșirea ta din program să primești în dar Cartea de bucate Reset. Astfel îți vei putea concepe singur planul alimentar lunar și vei deveni propriul tău nutritionist.

Reset FAQ

Am slăbit aproape 10 kg în două luni. Nu e mult, dar nu e nici puțin! Am pornit de la 82,6 și visam (așa, fără să am curaj să zic cu voce tare) să ajung la 65. Am atins jumătate din obiectiv și pare tot mai greu de ajuns la 65-ul visat, dar de fiecare dată când mă descurajez gândindu-mă la asta, îmi aduc aminte cât timp mi-a luat să „construiesc” corpul de la care am pornit în călătoria RESET: câțiva ani buni.

Normal că nu poți să dai jos (sănătos) în trei luni ce ai clădit în 10 ani, să zicem. Dar știu că dacă voi continua așa, nu o să stagnez la 73-74 de kilograme, ci voi reuși să mai slăbesc.

Când am început să folosesc calculatorul, mai făceam prostii: ștergeam fișiere cu Shift+Delete, îmi păstram toate datele pe Desktop, dădeam un Ctrl+A și tastam ceva peste, pierzând tot textul. Pentru mine, cel mai util buton din calculator este cel de Undo (sau combinația de taste Ctrl+Z, respectiv Ctrl+Y pentru Redo), pe care îl folosesc des pentru că sunt repezită și fac tot felul de prostii. Am tastat ceva greșit, pac, apăs pe Undo și am reparat greșeala.

Din păcate, nu putem face același lucru și când vine vorba despre dieta noastră. Nu poți, cu o apăsare de buton, să repari ceea ce ai stricat într-o perioadă foarte lungă de timp, „tastând” greșit întruna. Sigur, sunt scurtături precum bariatria (inelul gastric) sau liposucția, dar și în cazul acestora, cred că nu faci decât să ștergi cu buretele tabla pe care ulterior tot prostii vei scrie.

Am scris cândva pe blogul ăsta că nu poți slăbi dacă nu faci și mișcare. Asta credeam atunci, nu o să șterg articolul, dar acum știu – pentru că am văzut pe propria-mi piele – că slăbitul se întâmplă mult mai simplu de-atât, doar din alimentație. Adică: trebuie să mănânci mai puțin decât consumi, ca să scapi de surplus. Și am învățat că e foarte important ce mănânci, că nu poți să trăiești cu covrigi de la o masă la alta, că un „ceva dulce” este absolut inutil organismului, ba chiar îți face și rău. Deci slăbitul nu se face prin transpirație, aia e deshidratare. Slăbitul se face prin expirație.

Deci nu este buton de Undo care să ne slăbească instantaneu. Dacă ar exista, l-am fi cumpărat toate încă de la lansare. Așa, trebuie să depunem un pic de efort ca să slăbim, și anume: să mâncăm deștept, să nu ne mai îndopăm cu prostiile care ne-au îngrășat și să nu renunțăm la jumătatea drumului. Da, normal că în primul rând pentru mine am scris aceste îndemnuri. :)

Nu uita: codul de reducere DB2019 îți aduce un discount de 10% din prețul total al programului RESET! www.slabestedestept.ro  – cod voucher DB2019.

Dacă ai găsit o greșeală de redactare, mi-o poți semnala selectând textul cu pricina și apăsând Ctrl+Enter. Mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.