Kaufland a deschis la Chișinău

Ieri și alaltăieri s-a deschis Kaufland la Chișinău, primul din Republica Moldova. Alaltăieri pentru oficialități, ieri pentru „influenceri”. Au postat toate gagicuțele poze cu ele minunându-se de ananași, cu ele admirând diverse produse și… texte standard, aprobate de Kaufland (probabil). Fostul primar a făcut live pe Fb și a zis „veniți de luați lumină” (nu-mi dau seama dacă la mișto). Azi, plebea a stat afară, în ploaie, la coadă, la deschiderea oficială – care înțeleg că-i a treia – motiv pentru oamenii de marketing din Moldova să se întrebe dacă e OK campania făcută de Kaufland cu „influencerii”, pardon, „influiencerii”.

Zilele trecute am auzit la TV o vloggeriță explicând ce e aia influencer: adică noi prezentăm produse și companiile ne caută ca să le promovăm produsele.

Wow.

Nu, nu a zis nicio clipă: „noi suntem creatori de conținut, facem ceva și companiile vor să fie parte din povestea noastră”. Ce am auzit eu a fost: formă fără fond. Facem reclamă și suntem faimoși pentru că facem reclamă.

Revenind la Kaufland: am fost în Moldova. Magazinele locale erau interesante, dar era foarte frustrant că nu găseam mărci cunoscute. Acum au și moldovenii calitate la prețuri mici, să se bucure.

Despre cum au ales să se promoveze nu o să zic decât ca la fel fac și în România: merg pe cantitate, nu pe calitate. Se promovează cu „influenceri” care atunci când nu sunt plătiți, se dau de gol că merg la Mega sau Carrefour sau la Lidl, dar cum se apropie Untold și Neversea, brusc, toți își fac cumpărăturile de la Kaufland.

Cristi, ai legătura.

Later edit: La Chișinău Kaufland a instalat deja aparate pentru ♻️ reciclarea PET-urilor, la Hunedoara au pus un container în parcare și încă nu se întâmplă nimic acolo. Mai așteptăm… 🤨

Dacă ai găsit o greșeală de redactare, mi-o poți semnala selectând textul cu pricina și apăsând Ctrl+Enter. Mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.