Lucrezi‌ ‌de‌ ‌acasă?‌ ‌Top ‌7‌ ‌factori‌ ‌care‌ ‌îți‌ ‌vor‌ ‌crește‌ ‌productivitatea‌ ‌și‌ ‌calitatea‌ ‌muncii

Atunci când alegi să lucrezi de acasă și vrei să ai un randament cât mai mare este nevoie să ai în vedere câteva aspecte esențiale. Ele te vor ajuta să îți atingi obiectivele și nu vor necesita schimbări majore, deși efectele sunt pozitive și de lungă durată. 

4 elemente cheie pentru protejarea ta și a muncii tale

  • Temperatura optimă este foarte importantă deorece ea poate să fie responsabilă de creșterea sau scăderea nivelului de energie și concentrare. Ideal este să îți setezi intervalul termic în conformitate cu preferințele tale pentru a te asigura în acest fel că nu este în camera unde lurcrezi nici prea cald, nici prea frig. Odată cu sezonul rece și cu fluctuațiile de curent și căderile sistemelor electrice este foarte important să te asiguri că aceste probleme nu îți vor afecta confortul. Poți să achiziționezi de aici un UPC special pentru centrala termică, astfel încât sursa ta de căldură să funcționeze impecabil și să nu fie afectată de temperaturile scăzute ce urmează să vină.
  • Un laptop și un PC sunt dispozitivele principale pe care se desfășoară activitățile de zi cu zi, în mod special când este vorba de lucrul de acasă. Pentru a te asigura că progresul pe care îl faci în proiectele și task-urile tale este așa cum îți dorești trebuie să alegi produse de calitate, să te interesezi care sunt cele mai bune achiziții pe care le poți face, dar și ce sisteme de protecție ai la dispoziție (ex.: programe antivirus, parole etc.). 
  • Locul de lucru nu trebuie să fie neglijat, în mod special când lucrezi de acasă. Majoritatea job-urilor care permit lucrul acasă necesită foarte multă creativitate, motiv pentru care apare tendința de a-ți neglija postura în care stai. Cu toate acestea, precum este menționat și în acest articol special, corpul trebuie să nu fie supus unor factori externi care să îi forțeze capacitățile ori să îl supună unui efort suplimentar,mai ales când acest lucru durează câteva ore pe zi, în mod repetat. Ai grijă de poziția în care stai atunci când lucrezi și încearcă să îți menajezi corpul de afecțiuni care pot fi prevenite.
  • Hidratarea constantă și alimentația corectă îți vor ajuta organismul să funcționeze la capacitatea sa maximă, crescându-ți productivitatea și puterea de concentrare. Nu îți neglija somnul, încercând să faci și sport ori de câte ori ai ocazia, astfel încât să îți construiești și menți un stil de viață sănătos pentru ca lucrul de acasă să îți fie benefic din toate punctele de vedere, fără să te lași prins de comoditate și plictisitoarea rutină.

Cum să îți crești confortul și productivitatea într-un timp scurt

  • Elementele decorative, în mod special plantele, sunt o parte importantă din creșterea productivității și sporirea imaginației. Elementele naturale verzi dintr-o cameră ajută la detensionare și focusare, plantele având un rol foarte important inclusiv în menținerea unei calități crescute a aerului, precum menționează NASA în acest studiu aprofundat.
  • Spațiozitatea locului în care lucrezi te va ajuta să te concentrezi mult mai bine asupra muncii pe care o faci deoarece va elimina orice stres suplimentar care se poate datora unei încăperi foarte aglomerate și neaerisite. Încearcă să lucrezi lângă o fereastră și apelează la cât mai multe depozitări alternative (ex.: dulapuri înalte, cutii speciale, lăzi suplimentare sub pat, scaune goale pe dinăuntru cu spațiu pentru lucrurile personale etc.) pentru ca imaginea de ansamblu a camerei unde lucrezi să fie cât mai liberă.
  • Ambianța în care stai este crucială pentru puterea ta de concentrare și nu trebuie să o neglijezi sub nicio formă! Ea este cumulul dintre design-ul interior, elementele decorative, piesele de mobilier, parfumul / mirosul din încăpere, dintre intensitatea și temperatura (nuanța) luminii din jurul tău, ocazional adăugându-se pe această listă chiar și sunetele din jur. 

Încearcă să găsești un echilibru între toate aceste elemente și să îți creezi toate condițiile de care ai nevoie pentru a te simți inspirat și confortabil, având totodată grijă de fizicul și psihicul tău! Ia o pauză ori de câte ori simți nevoia, evitând să te suprasoliciți. Dacă ai nevoie de mai mult timp pentru a face față tuturor provocărilor, apelează la noi modalități de organizare și evită suprasolicitarea, păstrându-ți un stil de viață cât mai sănătos!

Dacă ai găsit o greșeală de redactare, mi-o poți semnala selectând textul cu pricina și apăsând Ctrl+Enter. Mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.