Lumina naturală din casă îți face viața mai bună (P)

La fel ca în orice alt domeniu, tendințele în designul interior sunt schimbătoare și asta pare să se întâmple din ce în ce mai rapid, datorită evoluției tehnologice. Dacă până acum, majoritatea persoanelor optau pentru uși din lemn în interiorul caselor lor, în ultimii ani, ușile din sticlă au devenit tot mai populare.

Ușile din sticlă permit luminii naturale să pătrundă, oferind un mediu ambiental natural cu aspect sănătos. Lumina naturală este bună pentru sănătatea ta, mai ales în timpul sezoanelor reci. Pentru aproximativ 6% din populație, toamna începe o perioadă de depresie gravă cunoscută sub numele de tulburare afectivă sezonieră.

Corpurile noastre au nevoie de lumină naturală pentru a funcționa corespunzător, iar când acest lucru nu se întâmplă, putem remarca o scădere a energiei fizice și emoționale. Dacă permiți cât mai multă lumină naturală în casa ta, poți combate această scădere. Permițând luminii naturale să treacă, ușile din sticlă ajută la crearea unei atmosfere mai spațioase în interiorul unei case. O zonă strălucitoare conferă în mod natural o senzație mai spațioasă și un alt motiv pentru care aceste uși contribuie la adăugarea unui spațiu suplimentar într-o zonă este grosimea lor minimă.

În comparație cu ușile tradiționale din lemn, ușile din sticlă sunt mult mai subțiri, care acoperă suprafața minimă și oferă spațiu maxim. Prin urmare, ele sunt extrem de recomandate în zonele în care există mai multe preocupări legate de disponibilitatea spațiului. O luminozitate naturală sporită,  determinata de aceste uși din sticlă pentru interiorul locuinței tale, va face ca spațiul să pară mai mare și mai deschis.

Un alt motiv pentru alegerea ușilor  din sticlă este că va reduce factura de energie. Având mai multă lumină naturală la dispoziția ta în mai multe camere din casă, nu va trebui să aprinzi becurile din aceste camere atât de des în timpul zilei. Într-o clădire tipică, iluminatul reprezintă 25-40% din consumul de energie. Permițând mai multă lumină naturală să pătrundă economiile financiare, ar putea fi considerabile.

Lumina naturală – eficiență și productivitate

Lumina naturală crește concentrarea. Încearcă să privești fereastra și să te bucuri de soare câteva minute pentru a te ajuta să te eliberezi de griji. Lumina naturală este deosebit de importantă dacă lucrezi de acasă. Un spațiu luminat în mod natural te poate ajuta să devii mai productiv decât  într-un mediu de lucru luminat artificial. Creșterea expunerii la lumina naturala pe durata zilei, te ajută totodată să dormi mai bine noaptea, astfel încât să fii din ce în ce mai eficient ziua următoare.

Melatonina este hormonul responsabil de reglarea mai multor funcţii biologice din organism, inclusiv a somnului. Lumina soarelui încetinește capacitatea corpului nostru de a face acest lucru. Sincronizează-te cu ceasul naturii pentru a-ți stabili un ritm circadian constant. Prin obținerea unei cantități suficiente de lumină naturală, ceasul interior al corpului tău va fi pe drumul cel bun, oferindu-ți un somn mai bun și un nivel mai mare de energie în timpul zilei. Mai mult decât atât, lumina naturală poate reduce riscul de miopie la copii și adulți tineri, stimulând ochiul să producă dopamină, care ajută la menținerea sănătății oculare.

Ține cont de toate aceste beneficii ale luminii naturale și bucură-te de un stil de viață adecvat, care să te ajute să-ți îmbunătățești calitatea vieții de zi cu zi!


Dacă ai găsit o greșeală de redactare, mi-o poți semnala selectând textul cu pricina și apăsând Ctrl+Enter. Mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.