Mi-a venit comanda de Black Friday: totul e bine când se termină cu 50% discount!

Mi-a ajuns comanda de Black Friday de la eMAG. Încă două zile și bifam o lună de așteptare dar hey, sunt mulțumită. ✌😉 Pentru că au bulibășit comanda*, cei de la eMAG mi-au trimis produsul la jumătate de preț față de prețul și așa redus de Black Friday. Am dat niște bani pe el doar așa, cât să nu pot spune că a fost gratis.

Mulțumesc pe această cale celui care a inventat customer support-ul ăsta; nu avem noi reduceri pentru care să ne batem între noi în magazine, dar avem câte o „pleașcă” de-asta care ne face ziua mai frumoasă.

Ce s-a întâmplat, de fapt?

eMAG a trimis coletul la oficiul poștal din Hunedoara, dar el a ajuns (nu știu din vina cui) la oficiul poștal din Deva, județul Hunedoara. Este o confuzie frecventă, pentru că Hunedoara este și județ, și municipiu, dar reședința județului e la Deva. Am mai avut colete care au ajuns la Hunedoara Timișană, în județul Arad… deci nu e de mirare că într-o perioadă aglomerată, coletele destinate oficiului poștal din Deva au ajuns la Hunedoara și invers!

Back story:

În anii trecuți, de Black Friday-ul eMAG-ului, oamenii se plângeau că nu le mai ajung comenzile, situație cu atât mai nasoală cu cât plătiseră cu cardul produsele și aveau banii blocați.

Black Friday-ul eMAG-ului a fost pe 15 noiembrie 2019, că așa au vrut ei, cei de la eMAG. Am comandat și eu ceva, să fiu în rând cu lumea. Glumesc, am comandat ceva pentru că avea un preț bun, deși nu era neapărat un produs de care să am nevoie. Și pentru că nu voiam să am banii blocați și să mă enervez, am ales să fac plata ramburs, la livrarea coletului. Livrarea, la oficiul poștal, ca să nu dau 15 lei pe transport, că tot mi-e în drum oficiul poștal.

Și aștept.

Și aștept.

Și aștept.

În 21 noiembrie produsele au fost predate curierului, iar în 23 au ajuns în punctul de livrare, chestie care mi-a fost comunicată și prin SMS de către eMAG.

În 23, mă prezint ca o floare la oficiul poștal, stau cuminte la coadă, iar când îmi vine rândul, aflu că nu este nici un colet pe numele meu. Că, de fapt, ei mi-au dat SMS-ul ca să mă anunțe că urmează să ajungă coletul, dar nicidecum că ar fi ajuns. Să stau liniștită, că voi primi un SMS atunci când coletul va ajunge la oficiul poștal și abia atunci să merg după el.

Mă uit în contul meu eMAG, nu mai este nici un „pas” pe care coletul să îl parcurgă, conform site-ului, el este ajuns la Hunedoara, la oficiul poștal. Mă duc din nou. Din nou aflu că nu a ajuns și să stau liniștită, că vine el. Era deja 29 noiembrie, eMAG promisese livrarea tuturor comenzilor făcute de Black Friday-ul lor până în 28 noiembrie.

Le scriu. Primesc răspuns: coletul a ajuns, dar la Deva, nu la Hunedoara:

„Buna ziua,
Solicitarea dumneavoastra a ajuns in atentia mea.
Am solicitat o verificare catre Posta Romana cu privire la livrarea comenzii, deoarece produsul apare ca fiind ajuns in Oficiul Postal Deva 1 iar adresa de livrare este Oficiul Postal Hunedoara”.

eMAG people

Suntem în 4 decembrie, coletul meu îngheață prin vreun depozit. Probabil că eMAG a calculat și produsul meu între vânzările de Black Friday și raportează multe miliarde „la hectar”.

Și toate astea pentru un produs care nu-mi trebuia neapărat. Dacă ar fi fost ceva pe care l-aș fi așteptat tot anul și aș fi vrut să îl primesc as soon as possible, probabil că acum uram eMAG-ul cu pasiune. Dar așa, sunt doar resemnată. Și mi se confirmă: comerțul online în România este la piciorul broaștei, mai avem mult până departe.

Dacă ai găsit o greșeală de redactare, mi-o poți semnala selectând textul cu pricina și apăsând Ctrl+Enter. Mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.