NORMENS – menstruație normală cu o pastiluță pe zi

Am început, acum trei luni, să testez niște pastile numite NORMENS, care promiteau un ciclu menstrual normal. Pentru o femeie, această promisiune este ca o mină de aur, ca a doua venire a lui Cristos, ca… o ciocolată care nu îngrașă! Nu știu cum stă treaba în procente, dar știu că nu am auzit nicidoată o femeie bucurându-se că i-a venit ciclul pentru alt motiv decât acela că nu voia să rămână însărcinată și nu a rămas însărcinată.

Ce face NORMENS este în primul rând să îți regleze ciclul, adică să te poți uita în calendar, să zici: „în trei zile îmi vine” și chiar așa să fie. Din fericire, problema asta nu o aveam. Folosesc aplicația Clue de vreo doi ani și știu exact când trebuie să vină, iar „el” se conformează și nu am neplăceri din punctul ăsta de vedere.

În schimb, cu durerile menstruale am o problemă, la fel cum am și cu sindromul premenstrual. PMS-ul presupune schimbări de dispoziție, stări de anxietate, depresie, disconfort, dar și probleme cu acneea, predispoziția pentru a mânca comfort foods, pofta de dulciuri etc.

Pentru mine, notificarea PMS is coming! dată de aplicația mai sus menționată era deja o sursă de stres. Știam că mă transform în Periodzilla, că urmează o săptămână în care nimic nu-i bine, că devin irascibilă fără motiv, că o să mă umplu de coșuri (curios, asta se întâmplă doar de vreun an încoace), că după toată această perioadă urâtă urmează menstruația, ca un fel de încununare a nefericirii în care mă voi fi scăldat timp de câteva zile.

Și apoi a apărut campania NORMENS de la BuzzStore. Țin minte că povesteam cu o prietenă că poate mă înscriu, dar na, nu-i dau mari șanse, că… e doar o pastilă pe bază de plante, cât poate să ajute?

Așa de tare mă bucur că m-am înscris și că am primit spre testare NORMENS! A fost poate cea mai bună alegere făcută la sfârșit de 2019. Testarea a constat în a lua, zi de zi, această pastilă. Mi-am făcut un obicei să iau pastila seara, înainte de culcare, am mai uitat s-o iau, așa că acum am schimbat rutina și iau pastila dimineața, odată cu celelalte medicamente (de la o vârstă așa e).

Nu știu când au trecut trei luni. Mi se pare că s-au scurs cât ai bate din palme. Și da, am văzut o schimbare.

Nu pot spune că aceste pastile m-au transformat în mod miraculos într-o panseluță și că nu mai strig la nimeni înainte de perioada „aceea”. Sunt, totuși, ceva mai blândă, mă enervez doar una, cel mult două zile, în loc de cinci-șapte zile cât ținea chinul înainte. Este o îmbunătățire clară a situației.

Și durerile menstruale s-au mai atenuat. Am vrut să văd cât de nasoală e durerea și nu am luat nici o pastilă de durere. Am trecut prin perioada „aceea” nu chiar fluierând, ci doar cu un disconfort. Coșurile alea mari și multe care-mi apăreau pe față au dispărut doar în prima lună, după care s-au cam întors. Aici e o problemă (și) de alimentație, dar și de hormoni, iar eu cu hormonii am o poveste mai lungă și complicată, având tiroidita autoimună. Nu intru în detalii, că nu stăpânesc subiectul.

Una peste alta, NORMENS chiar a făcut o treabă foarte bună în a modera simptomele sindromului premenstrual, mi-a redus considerabil disconfortul din timpul menstruației și per total mi-a dat o stare de bine pe care, sincer, nu speram să o pot cumpăra cu 30-40 de lei pe lună. Este un preț pe care sunt dispusă să îl plătesc fluierând, decât să mă întorc la cea care eram înainte de a descoperi aceste pastile.

Și dacă vi se pare că sună a reclamă de teleshopping, îmi pare rău, dar ăsta e singurul ton pe care îl pot folosi atunci când vorbesc despre NORMENS: unul plin de entuziasm!

După prima lună de luat NORMENS, scriam asta:

A trecut o lună și ceva de când am început să iau Normens, niște pastiluțe naturale, recomandate femeilor care au menstruație cu „figuri” (is there any other type?), sindrom premenstrual și alte lucruri despre care nu vorbim, de obicei pentru că… bărbații din jurul nostru sunt niște sensibili și îi ia cu amețeli dacă aud cuvinte ca „menstruație”, „ciclu”, „sindrom premenstrual”, „sângerare abundentă” și așa mai departe.

Bun, acum, că am rămas doar noi, 🚺 fetele, să vă spun ce am observat în ultima lună:

🎀 La un moment dat a trebuit să verific aplicația Clue, cu care îmi țin evidența menstruației, pentru că-mi apăruseră niște coșuri pe față, dar parcă nu erau chiar atât de nasoale ca până acum…

🎀 Era timpul și chiar a venit la timp, dar nu cu asta aveam eu o problemă, ci cu surlele și trâmbițele care îl/o precedau. Luna asta a venit în liniște.

🎀 De obicei nu trece „perioada dificilă” fără niște pastile de durere, luate cam 3 zile. Luna asta am tras un pic de mine ca să văd dacă rezist fără pastile și doar o zi a fost mai grea, în rest am avut o durere surdă, ușor de suportat dacă ești femeie obișnuită cu supliciul lunar. Chiar simt nevoia să menționez că durerile mele de până erau aproape imposibil de suportat fără pastile, deci… e foarte bine!

🎀 Nu am mai fost bestia greu de suportat, cu PMS. Așa cum am spus, a trebuit să verific în aplicație că e timpul să îmi vină, altfel nu aș fi crezut că e perioada de dinainte și eu nu sunt godzilla care se urcă pe pereți și trântește uși, dramatic.

Pastilele costă în jur de 30 de lei pe lună. Este un preț pe care îl voi plăti bucuroasă după cele trei luni de testare, dacă voi constata că viața mi s-a îmbunătățit considerabil datorită lor. Iar până acum pot spune – pentru prima dată! – că nu mă mai gândesc cu groază la menstruație. Ceea ce este minunat.

Despre NORMENS

Este suficient un singur comprimat pe zi. Pentru a atinge rezultatele dorite, cura cu NorMens durează minimum 3 luni. Cura poate fi începută în orice zi a ciclului și nu trebuie să fie întreruptă în perioada menstruației. Ingredientele active ale produsului sunt 100% naturale. NorMens nu contine nici un fel de hormoni, prin urmare nu îngrașa și nu are alte efecte secundare.

Ingredientele active din NorMens sunt extracte standardizate din două plante benefice pentru echilibrul hormonal feminin: Vitex agnus-castus și Maca (Lepidium meyenii). NorMens este disponibil în farmaciile din întreaga țară sau poate fi comandat online.

În concluzie: promisiunea de punctualitate și confort în fiecare lună a fost îndeplinită, eu mă declar pe deplin mulțumită de rezultate, iar de acum încolo voi continua să iau NORMENS, pentru că nu m-a transformat într-un îngeraș, dar nu mai sunt nici bestie timp de o săptămână înainte de menstruație.

Dacă ai găsit o greșeală de redactare, mi-o poți semnala selectând textul cu pricina și apăsând Ctrl+Enter. Mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.