Nuntă fără fotograf? Nu în 2020!

Când m-am măritat eu am făcut-o fără tam-tam, pentru că nu mi-am dorit niciodată o nuntă per se, nu m-am visat mireasă, nu am vrut să merg la biserică. Am făcut cununia civilă (sau cum spun persoanele religioase, „doar cununia civilă”) și apoi am petrecut la un restaurant care ne-a tapat de toți banii și ceva în plus, dar probabil că același lucru se întâmplă și când faci nuntă, doar că la o scară mai mare.

Ce-mi pare rău este că nu am avut un fotograf la cununie. Și eu și Sebi aveam camere foto decente, dar ne-a lipsit omul care să le manevreze. Ne-a ajutat cumnatul cu pozele de la momentul oficial, dar nu se pricepea și unele au ieșit nefocalizate. Csf ncsf, dacă vrei poze, repeți momentul!

Și tocmai pentru că un moment important cum este căsătoria nu se repetă decât în cazuri foarte rare, de exemplu când e dragoste cu năbădăi și ești cuplul „Bahmu și Prigoană”, sfatul meu de om trecut printr-o cununie și cu foarte puține poze care s-o dovedească este să apelezi la un fotograf de nuntă profesionist dacă vrei să rămâi cu foto-video după fericitul eveniment.

Cum alegi un fotograf de nuntă?

📷 În primul rând, te orientezi către unul din zona ta. Doar dacă ai un buget generos îți permiți să aduci un fotograf din Iași, să zicem, sau din altă zonă a țării; în caz contrar, te orientezi spre unul din orașul tău.

📷 Te gândești la pozele faine pe care le-ai văzut după nunțile altora. Dacă ești in the market for a wedding, adică dacă te pregătești sau devii sau ai devenit deja Bridezilla, cu siguranță ești cu ochii pe fotografi. Probabil că în grupurile de Facebook gen Miresici se discută și despre acest subiect, așa că odată ce ai găsit fotograful cu care rezonezi, încearcă să pui mâna pe el! Cu cât e mai bun, cu atât va fi mai ocupat, așa că asigură-te că-l rezervi din timp!

📷 În funcție de buget. Din nou, dacă nu ai bani pentru un fotograf renumit, te mulțumești cu ce-ți permiți, dar cauți ce e mai bun pentru bugetul disponibil.

O să caut prin arhiva de acasă pozele mele de la cununie. Nu era Facebook pe-atunci, deci… nu le mai am online, trebuie să sap un pic după ele.

Dacă ai găsit o greșeală de redactare, mi-o poți semnala selectând textul cu pricina și apăsând Ctrl+Enter. Mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.