O idee (gratis) pentru supermarket-uri

Magazinele mari au o șansă de a face bani în plus și o ratează. Mă refer în special la magazinele de materiale de construcții, bricolaj & decorațiuni interioare – primul care îmi vine în minte este Dedeman, pentru că pe ăsta-l am în oraș, dar mai sunt destule: Brico Depot, Hornbach etc.

Nu știu despre voi, dar eu merg aproape în toate toaletele în care am ocazia să merg. Am mai spus-o: mă fascinează băile.

Și nu o dată mi s-a întâmplat, în băile magazinelor, să:

  • văd o faianță faină
  • folosesc hârtie igienică parfumată
  • simt un miros plăcut (de la odorizantul de încăpere, desigur)
  • mă spăl pe mâini cu un săpun lichid care mirosea frumos

Și de fiecare dată m-am întrebat: oare ce săpun o fi ăsta? Oare hârtia asta igienică o găsesc în magazinul pe care tocmai îl vizitez? Oare cât o costa metrul pătrat de gresie/faianță? Uite, un rezervor de-ăsta cu senzor, care se acționează singur când detectează mișcarea, mi-ar plăcea și mie, oare cât costă?

Nu mi-a răspuns nimeni – semn că magazinul a ratat ocazia de a-și face vânzare. Nu trebuie decât să anunțe: acest săpun lichid îl găsiți și în magazin, la raionul x, costă 12 lei. Ați prins ideea.

De Lidl ce să zic? M-am luptat cu ei (pe site, pe mail) ca să înlocuiască mizeria de robinet cu ăsta nou și să pună dispenser de săpun lichid; au făcut-o, dar prosoapele de hârtie tot nu și-au găsit un loc. Acum arată decent baia lor:

Asta e faianța de la Dedeman; arată fain, mai mult ca sigur o au și ei la vânzare. O idee ar fi să pună o etichetă de preț și pe ea, ca să știe omul care vizitează toaleta că o poate cumpăra, dacă îi place cum arată. Eu aș renova o dată pe an băile magazinului de materiale de construcții & renovări, aș schimba faianța cu „modelul anului” pe care l-aș vinde, o lună pe an, la reducere.

Hârtie igienică de calitate – rareori o vezi prin băile supermarket-urilor, majoritatea fac economie și folosesc hârtie deloc igienică. De asta zic că pentru vânzător poate fi nu doar o cheltuială, ci o ocazie de a face sampling: ți-am dat hârtia asta igienică pe care o poți cumpăra de la noi din magazin!

Dacă ai găsit o greșeală de redactare, mi-o poți semnala selectând textul cu pricina și apăsând Ctrl+Enter. Mulțumesc!

3 thoughts on “O idee (gratis) pentru supermarket-uri”

  1. Exista aceasta idee aplicata la IKEA, acolo toate obiectele sanitare au etichete cu cod si pret si, bineinteles locatia unde pot fi gasite in magazin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.