„Parasite” e genul de film la care te gândești și după o lună

PARAZIT, filmul coreean fenomen cu 6 nominalizări la Oscar, se vede în 26 de cinematografe Cinema City din România. Parazit/ Parasite, filmul fenomen al cineastului coreean Bong Joon-Ho, scrie istorie la Oscar, devenind prima producție din Coreea de Sud nominalizată atât la categoria Cel mai bun film străin, cât și la categoria Cel mai bun film. A doborât recorduri de box-office în întreaga lume, a câștigat Palme d’Or la Cannes 2019, iar în perioada 31 ianuarie – 6 februarie rulează în 26 de cinematografe Cinema City din întreaga țară, în cadrul unui eveniment dedicat Oscarurilor. Distribuit pe marile ecrane din România de Independența Film încă din noiembrie 2019, Parazit își continuă circuitul cinematografic printr-o serie de proiecții speciale organizate de Cinema City în 26 de cinematografe din Arad, Bacău, Baia Mare, Brăila, București, Cluj, Constanța, Deva, Drobeta Turnu Severin, Galați, Iași, Piatra Neamț, Pitești, Ploiești, Suceava, Târgu Jiu, Târgu Mureș, Timișoara și Râmnicu Vâlcea.

Este un film greu de încadrat într-un singur gen: dramă, comedie (neagră?), nici nu știu ce să zic că este, dar vă recomand să îl vedeți pentru că spune povestea absurdă a unei familii coreene care nu-și dorește decât să aibă unde lucra. Paradoxal pentru noi, care nu ne dăm jos din pat pentru mai puțin de 2.000 de lei, oamenii ăștia se uită cu admirație la o familie în care lucrează toți. Nu râd că au job-uri de rahat, ci îi apreciază că s-au descurcat să își găsească de lucru. Greu de imaginat.

Tot filmul este o înșiruire de momente incredibile, absurde, enervante, șocante, amuzante. M-a ținut în priză și chiar dacă s-a terminat… așa cum s-a terminat, nu mi-a părut rău că l-am văzut și l-aș mai urmări o dată, deși niciodată nu-i ca prima dată! Să vă luați popcorn! 🍿

Programul complet din cinema:
https://www.facebook.com/notes/independen%C8%9Ba-film/parasite-revine-la-cinema-city-/2880256521994427/

https://www.facebook.com/Independenta.Film97/videos/1063007977227230/

Dacă ai găsit o greșeală de redactare, mi-o poți semnala selectând textul cu pricina și apăsând Ctrl+Enter. Mulțumesc!

1 thought on “„Parasite” e genul de film la care te gândești și după o lună”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.