Rowenta Clean & Steam – aspirator și mop

Am testat timp de mai bine de o lună aspiratorul 2 în 1 Rowenta Clean & Steam. De ce este 2 în 1? Pentru că aspiră și șterge pe jos cu abur, în același timp! Este foarte aproape de titlul de „aspiratorul pe care l-am visat”, cu câteva minusuri, dar și foarte multe plusuri. Detaliile, mai jos.

M-am înscris în campania BuzzDeals a prietenilor mei de la BuzzStore cu gândul că voi avea ocazia să testez, în sfârșit, un aspirator fără fir, care să îmi facă viața mai ușoară. Speram la asta cu atât mai mult cu cât Viktoraș, Husky-ul nostru, tocmai trecea prin prima năpârlire din viața lui, chestie care ne-a făcut și nouă viața mai grea. Iar Rowenta (parcă) are un aspirator special pentru casele în care trăiesc și animale. Aaanyway, eu nu am mai prins rând la aspiratorul fără fir, drept pentru care am primit în teste, urmând să păstrez și să achit doar o parte din prețul unui aspirator cu fir, dar tot vertical și mai ușor de folosit decât un aspirator clasic.

Aveam deja patru aspiratoare pe care le foloseam în anumite zone din casă. Pe două dintre ele le-am scos la pensie odată cu intrarea aparatului Clean & Steam în casa și viața mea. A rămas în uz aspiratorul de mână, foarte util pentru firimituri și alte mici mizerii ușor de curățat cu el.

Clean & Steam poate fi folosit atât pe parchet, cât și pe gresie sau covoare. Covoare nu mai prea avem, pentru că avem câine. Iar curățarea întregii case (patru camere, două băi, două balcoane, bucătărie mare și hol lung) nu-mi ia mai mult de un sfert de oră, cu condiția să fac asta des și să nu se adune prea multă mizerie.

Practic, am reușit să aspir toată casa într-o miercuri seara, în pauza publicitară a emisiunii Visuri la Cheie! Și nu doar am aspirat, ci am șters și pe jos, cu abur, fără chimicale. Iar pardoselile au fost curate, fără prea mult efort din partea mea.

Părți bune ale aspiratorului Rowenta Clean & Steam

 • ușor de mânuit, în ciuda greutății (nu este un aspirator ușor)
 • gata de folosit în 30 de secunde
 • poți alege între modurile eco și max, în funcție de câtă mizerie ai pe jos
 • aspirator puternic
 • destul de ușor de întreținut (ce trebuie să faci de fiecare dată: golești rezervorul aspiratorului, schimbi laveta – neapărat!)
 • cablul este suficient pentru a te învârti cu aspiratorul prin casă (dar nu prin toată casa, eu la 75 mp trebuie să schimb două-trei prize ca să acopăr toate suprafețele)
 • mopul curăță cu abur, fără soluții chimice → și chiar curăță bine!

Părțile proaste ale aspiratorului Rowenta Clean & Steam

 • nu aspiră în colțuri
 • trebuie schimbată laveta după fiecare utilizare
 • e musai să golești ce ai aspirat, altfel la următoarea aspirare vei răspândi prin casă un miros urât
 • cablul nu are un sistem de retractare automată, astfel că odată ce l-ai desfășurat, trebuie să îl ții în mână
 • la covoare, trebuie să apeși un pic mai tare, simți că faci „abdomene” când aspiri

Așa cum vedeți, părțile proaste sunt trecute așa, de alint, pentru că părțile bune cântăresc mai mult în mod clar. Rowenta Clean & Steam nu este un aspirator ieftin, dar nici exagerat de scump. Face toți banii dacă ești în căutare de aspirator care să te scutească de umblat cu mopul prin casă și care, practic, îți înjumătățește timpul petrecut curățând podelele. Iar asta cred că merită oricât. Eu l-aș fi considerat aspiratorul perfect DACĂ ar fi fost fără fir, numai că atunci nu mai avea puterea de aspirare dată de alimentarea prin cablu. You win some, you lose some.

Verdictul meu este: e bun, îl păstrez. Și nu doar atât: îl folosesc în fiecare zi de când l-am primit, ceea ce înseamnă că este util.

Dacă ai găsit o greșeală de redactare, mi-o poți semnala selectând textul cu pricina și apăsând Ctrl+Enter. Mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.