S-a deschis IKEA Pallady. Acum sunt de două ori mai multe motive să vizitezi Bucureștiul

Facebook-ul meu a fost inundat de știri și poze despre inaugurarea celui de-al doilea magazin IKEA din România. IKEA Pallady se numește așa pentru că este amplasat pe bulevardul Theodor Pallady (născut în 23 aprilie 1871 la Iași – decedat în 16 august 1956 la București, Theodor Pallady a fost un pictor român aristocrat provenit dintr-o familie de boieri moldoveni).

Pentru mine, IKEA este un brand de suflet. Îl iubesc încă de când am văzut prima dată reclama cu veioza aruncată în ploaie, pe la Noaptea Devoratorilor de Publicitate – un eveniment ca un mic festival în care se adunau oameni care se uitau toată seara la clipuri publicitare premiate în toată lumea, ceva ce tineretul din ziua de azi nu știu dacă mai are cum să înțeleagă. Am continuat să-l iubesc și după ce am vizitat primul magazin IKEA, în 2005, iar de când s-a deschis cel din București, mergeam cu fiecare ocazie.

Cred că visul meu consumerist cel mai arzător este să stau o zi întreagă în IKEA, fără să mă grăbească nimeni (și să-mi pot cumpăra tot ce vreau, desigur). De altfel, IKEA a și făcut acțiuni de genul ăsta, în care fanii erau lăsați să petreacă noaptea în magazinele lor, iar legat de deschiderea acestui magazin nou din București, a avut un concurs destinat membrilor IKEA Family, cu premiul constând în posibilitatea de a fi primul cumpărător în magazinul cel nou:

E simplu! Fiecare membru IKEA FAMILY are dreptul să participe la tragerea la sorți „Primul Vizitator”, în perioada 10 mai – 5 iunie. Câștigătorul va fi primul vizitator al magazinului IKEA Pallady și va primi 50.000 de lei pe un card cadou IKEA pentru a-i cheltui pe soluții pentru acasă. Desigur, am pregătit și alte 50 de carduri cadou în valoare de 500 de lei fiecare, pentru alți câștigători. 

Newsletter IKEA Family

Magazinul deschis ieri a fost vizitat de 19.000 (NOUĂȘPE MII!) de oameni.

IKEA Pallady este cel mai mare magazin din Sud Estul Europei al companiei suedeze și al 431-lea în lume. În ziua deschiderii oficiale, IKEA Pallady a înregistrat vânzări de 1.167.094 lei, valoarea medie a bonului de cumpărături fiind de 181 lei. IKEA Pallady este deschis în fiecare zi de la 10:00 la 22:00, iar restaurantul (care are 550 de locuri!), între 9:00 și 21:00. Restaurantul a vândut deja în valoare de 133.386 lei doar în prima zi de funcționare – printre altele, 10.870 de hotdogi.

Și dacă tot suntem la capitolul cifre, aflăm că magazinul are 600 de angajați, 10.000 de produse (nici măcar eu nu le-aș putea ține minte chiar pe toate), o parcare uriașă cu 1.300 de locuri (magazinul este construit pe piloni, iar parcarea este la parter, cum ar veni) și suprafața de 37.000 de mp. Valoarea totală a investiției în magazin este de aprope 90 de milioane de euro.

Deschiderea a fost marcată simbolic prin plantarea unui copac la care au participat Sara Del Fabbro, CEO al IKEA South East Europe, Vladislav Lalic, Property și Expansion Manager al IKEA South East Europe și Cas Lachaert, Store Manager al IKEA Pallady. Alături de reprezentanții IKEA, la ceremonie s-au aflat Anneli Lindahl Kenny – Ambasadorul Suediei în România, Ștefan-Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și Robert Negoiță – primarul sectorului 3.

Suntem bucuroși să continuăm călătoria noastră în România și să deschidem Pallady, cel mai mare magazin al nostru din Sud Estul Europei și cel de-al doilea din București! Deschizând acest magazin răspundem numărului tot mai mare de clienți din România – numai în ultimul an IKEA a înregistrat o creștere de 11%, care face din această țară una dintre cele mai performante piețe IKEA din lume! Suntem foarte mândri de acest rezultat fantastic și suntem mai mult decât optimiști că vom continua cu o performanță excelentă în viitor!

Sara Del Fabbro, CEO al IKEA South East Europe

Magazinul de 37.000 de metri pătrați va pune la dispoziția clienților aproape 10.000 de produse care reflectă filozofia IKEA de design democratic, combinând forma, funcționalitatea, calitatea, sustenabilitatea și prețul scăzut. Acesta va avea, de asemenea, trei modele de interioare integrale și 58 de camere pline de idei și inspirație realizate pe baza cunoștințelor despre casele românilor, răspunzând nevoilor locale în ceea ce privește mobilarea locuinței cu soluții și produse accesibile.

Pe lângă un loc de joacă supravegheat, dedicat copiilor, magazinul va găzdui, de asemenea, restaurantul deja celebru care servește atât specialități suedeze, precum și preparate românești, cu o capacitate de 550 locuri. Clienții vor avea la dispoziție 1.300 de locuri de parcare – parte dintre acestea în subteran, dar și patru stații de încărcare pentru mașinile electrice.

Magazinul va oferi, de asemenea, un serviciu de buy-back care le va permite clienților să-și aducă mobilierul IKEA uzat care este încă în stare foarte bună sau bună și să primească la schimb un voucher.

Primul magazin IKEA, cel din Zona Comercială Băneasa, a fost al 253-lea deschis în a 35-a ţară, pe 21 martie 2007. Până în luna martie 2010, a fost operat în sistem de franciză locală, iar după aceea IKEA România a devenit parte din INGKA Group. În anul financiar 2018 (1 septembrie 2017 – 31 august 2018), magazinul IKEA din România a fost vizitat de peste 3,2 milioane de oameni și 18 milioane de vizitatori unici au accesat site-ul www.IKEA.ro.

UPDATE 1 iulie 2019: În prima săptămână de la deschidere, magazinul IKEA Pallady a înregistrat vânzări de 7.861.142 lei. Peste 100.000 de oameni au vizitat magazinul în perioada 24 iunie – 30 iunie 2019 (inclusiv), valoarea medie a bonului de cumpărături fiind de 245 de lei. IKEA Pallady este deschis în fiecare zi de la 10.00 la 22.00, în timp ce restaurantul este deschis de la 9.00 la 21.00.

Dacă ai găsit o greșeală de redactare, mi-o poți semnala selectând textul cu pricina și apăsând Ctrl+Enter. Mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.