Și cățeii au nevoie de igienă orală?

Mă gândeam la faptul că natura ne-a făcut pe toți aproape perfecți și că noi găsim oricum modalități prin care să ne „îmbunătățim”. În ce privește igiena orală, chiar nu (vreau să) știu cum se descurcau strămoșii noștri. Probabil „respirația proaspătă” pe care ne-o vând astăzi producătorii de paste de dinți și gume de mestecat nu era printre prioritățile oamenilor din peșteri.

Totuși, în 2019 nu mi se pare exagerat să vorbim despre igiena orală a animalelor de companie, în speță câinii – mai ales că am și eu unul și vreau să îi ofer ce e mai bun, să aibă o viață bună, să fie sănătos și să ne bucurăm unul de celălalt cât mai mult timp cu putință!

Așa se face că atunci când am aflat despre campania Buzzstore dedicată igienei orale a cățeilor, am fost printre primii care au ridicat mâna și au vrut să afle mai multe detalii.

Purina a lansat Dentalife, niște bunătăți pentru câini care pot fi considerate recompense. Una pe zi îi asigură patrupedului tău preferat o igienă orală adecvată. Cum?

Este un produs creat special pentru a curăța dinții din zone greu accesibile. Forma crestată a batonului și orificiile bine definite cresc eficiența de acțiune și asigură o curățare optimă.

  • Dovedit științific că reduce tartrul și ajută la diminuarea acumulării plăcii.
  • Textura poroasă a batonului devine gumoasă în momentul în care este mestecat, masând gingiile și asigurând o curățare perfectă a dinților în cele mai greu accesibile zone.
  • Oferă o acțiune de curățare mecanică naturală ce ajută la păstrarea dinților curați.
  • Are igrediente nutritive sănătoase: grâu, porumb, substanțe minerale vitaminele A, D, E și calciu pentru dinți puternici.
  • Nu conține arome artificiale, zaharuri și coloranți artificiali.
  • Conținut scăzut de grăsimi.
  • Consum necesar: 1 baton/zi.

Batoanele Purina Dentalife sunt disponibile în trei mărimi, în funcție de talia câinelui:

  • Mică: 7-12 kg
  • Medie: 12-25 kg
  • Mare: 25-40 kg

Îngrijirea orală zilnică ajută la sănătatea câinelui tău, oferindu-i o viață lungă și plină de vitalitate.

Respirația proaspătă este unul dintre indicatorii stării de sănătate a câinelui. Respirația urât mirositoare persistentă este cauzată de obicei de o igienă dentară deficitară, aceasta fiind rezultatul bacteriilor acumulate în gura câinelui. Bacteriile în combinație cu resturile de mâncare de pe dantura câinelui duc la formarea plăcii bacteriene. Dacă dinții nu sunt curățați, bateriile se înmulțesc și determină riscul de a dezvolta afecțiuni dentare. Odată ce placa bacteriană se întărește, apare tartrul, care poate genera gingivită, boli parodontale sau abcese.

Dacă ai găsit o greșeală de redactare, mi-o poți semnala selectând textul cu pricina și apăsând Ctrl+Enter. Mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.