Știai că amenajarea locuinței îți poate influența relația de cuplu? (P)

De multe ori, crearea unui design pentru locuința ta poate reprezenta o acțiune destul de greu de pus în practică, întrucât o serie de criterii îți pot condiționa alegerile, cu atât mai mult cu cât ar trebui să stabilești împreună cu partenerul de viață toate aceste detalii, lucrurile se vor complica destul de mult.

Cum îți poate influența amenajarea locuinței relația de cuplu?

  •    Planurile și ideile diferite pot crea divergențe

Atunci când  luați hotărârea de a vă muta împreună, fiecare dintre voi trebuie să își dorească și să își asume anumite compromisuri pe care va trebui, cel mai probabil, să le facă. Discuțiile și divergențele pot apărea încă de la primul stadiu – amenajarea locuinței –  întrucât deși formează un cuplu, oamenii poți fi destul de diferiți, pot avea gusturi și dorințe diferite. Ideal ar fi să discutați în detaliu despre ceea ce își dorește fiecare, despre bugetul pe care îl aveți la dispoziție pentru acest pas și să ajungeți la o variantă de compromis în ceea ce privește stilul de amenajare. În plus, pe Internet poți găsi diferite surse de inspirație pentru amenajarea băii tale (poze și sfaturi) sau pentru celelalte camere, pe care să le foloseşti pentru a obține rezultatul dorit, designul ideal.

  •    Modalitatea de amenajare poate aduce armonia în casă și în cuplu sau dimpotrivă

Specialiștii în design interior au demonstrat faptul că modalitatea în care o locuință este amenajată poate influența calitatea vieții personale sau de cuplu. Din acest motiv, ar trebui ca tu și partenerul tău de viață să acordați atenție acestui detaliu și să nu comiteți anumite „greșeli”, care pot distruge armonia și bunăstarea. Câteva dintre regulile feng-shui menționează alegerea anumitor culori pentru dormitor, spre exemplu, care să creeze idea de liniște, confort și serenitate, poziționarea anumitor corpuri de mobilier și obiecte într-un anume loc, care să permită luminii să intre în casa voastră, dar și alegerea unor elemente de decor care să favorizeze prezența energiilor pozitive. Dacă îți dorești să cunoști mai multe dintre tainele amenajării feng shui poți afla mai multe de aici și folosi în avantajul tău toate detaliile.

  •    Tabieturile comune, dar și cele personale, sunt foarte importante

Amenajarea locuinței presupune inclusiv dotarea acesteia cu elementele necesare unei vieți confortabile și lipsite de griji. Și cum oamenii sunt diferiți, implicit au necesitați diferite, tabieturi individuale. Acest aspect poate genera anumite controverse și divergenţe în viața de cuplu, care uneori pot fi destul de dure, ajungând până la răcirea relației. Pentru ca acest lucru să nu se întâmple, ambii parteneri ar trebui să întocmească o „listă” cu preferințele și tabieturile sale și să țină cont de aceasta în momentul în care aleg anumite elemente ce țin de amenajare locuinței. Un exemplu în acest sens îl constituie amenajarea băii. Este posibil ca unul dintre parteneri să fie adeptul băilor cu spumă (îndelungate), găsindu-și relaxarea în acest mod, în timp ce celălalt consideră că ar fi suficient o cabină de dus, întrucât poate fi mai ușor de curățat, oferă mai multă spațialitate băii și, în timp, poate însemna o investiție profitabilă din punct de vedere al costului de întreținere (m³  de apă consumată). Acest aspect, dar și altele ar trebui discutate, analizate și stabilite, ajungându-se, acolo unde bugetul și suprafața locuinței permite, la soluții de mijloc, de compromis.

Acestea sunt, așadar, doar câteva dintre aspectele ce țin de amenajarea locuinței care îți pot influența relația. Cheia este întotdeauna comunicarea și atitudinea rațională (în cele mai multe dintre cazuri) pentru a lua cele mai bune decizii, împreună cu perechea ta.

Dacă ai găsit o greșeală de redactare, mi-o poți semnala selectând textul cu pricina și apăsând Ctrl+Enter. Mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.