Știai că jocurile de societate sunt benefice pentru dezvoltarea copilului tău? Iată care sunt motivele! (P)

Foto: Lambert/Getty Images

În societatea contemporană sunt multe lucruri pe care le poți face cu și pentru copilul tău, dacă îți dorești că acesta să aibă o dezvoltare armonioasă, devenind interesat de diverse domenii de activitate și dezvoltând abilităţi pentru anumite hobby-uri. În vreme ce părinții moderni sunt mult prea ocupați pentru a avea grijă de copii lor, aceștia preferă de cele mai multe ori să folosească gadgeturile drept un paravan ce substituiesc prezența maternă și paternă.

Timpul petrecut alături de copilul tău, făcând diverse activități ce nu implică neapărat mediul online rămâne una dintre cele mai sigure metode pentru o creștere sănătoasă și armonioasă. În acest ritual ar trebui să intre activitățile sportive, fizice, care stârnesc creativitatea, precum și diversele jocuri.

Jocurile de societate – motive pentru care sunt benefice pentru copii

În trecut, acestea reprezentau ocazia ideală prin care tinerii și copii se distrau pe cinste și prin care învățau lucruri noi, totodată. Chiar dacă era internetului este din ce în ce mai prezența în societatea de consum, tinerilor și în special copiilor nu ar trebui să le piară interesul pentru activitățile care nu implică neapărat folosirea internetului. Iată care sunt cele mai importante argumente pentru care jocurile de societate ar trebui să fie din nou populare!

1. Îmbunătățirea cunoștințelor generale și dezvoltarea creativității

Dincolo de elementul de divertisment, aceste jocuri sunt menite să pună la încercare cele mai iscusite minți, dezvoltându-le imaginația și îmbogățindu-le cunoștințele de cultură generală. Spre exemplu, jocul Activity, unul dintre cele mai populare și cunoscute, ajută copiii să își etaleze abilitățile de comunicare verbală și non verbală, le dezvoltă imaginaţia, creativitatea și talentul pentru desen.

2. Îi învață să se descurce în anumite situații limită

Sunt anumite jocuri și activități care le vor forma caracterul copiilor prin simplul fapt că îi ajută să iasă din anumite situații limită, să gândească strategic și să ducă la bun sfârșit o misiune. Chiar dacă este vorba de un simplu joc și experiențele din viața reală nu pot fi comparate, la scară mică, anumite activități sunt benefice pentru a genera sentimente pozitive și pentru a le înfrânge pe cele negative. Totodată, principii precum competivitatea, fairplay-ul vor fi destul de bine puse în evidență și dezvoltate pe măsură ce un copil sau un tânăr avansează și se bucură de mai multe jocuri de acest fel.

3. Duc la o mai bună comunicare familială și cu cei din jur

La fel de bine, anumite jocuri și activități pot crea legături puternice de familie. Este bine să îți petreci cât mai mult timp posibil alături de copii tăi, să îi asculți și să te distrezi împreună cu aceștia. În acest sens, jocurile pot reprezenta cea mai sigură și eficientă modalitate de petrece timp cu cei dragi. În plus, studiile arată că tinerii care petrec mai mult timp în compania familiei, făcând diverse activități care să îi destindă și să îi relaxeze, ajunși la vârstă adolescenței, aceștia vor fi mult mai receptivi și deschiși față de părinții lor, eliminând într-o mare măsură barieră de vârstă.

Prin urmare, acestea sunt doar 3 dintre cele mai importante motive pentru care ar trebui să petreci mai mult timp împreună cu membrii familiei tale, în special alături de copii, făcând diverse activități, precum jocurile de societate.

Dacă ai găsit o greșeală de redactare, mi-o poți semnala selectând textul cu pricina și apăsând Ctrl+Enter. Mulțumesc!

2 thoughts on “Știai că jocurile de societate sunt benefice pentru dezvoltarea copilului tău? Iată care sunt motivele! (P)”

  1. DA, recomand Activity. Pentru a intari recomandarea spun ca ultimele zile am jucat asa: trei persoane de 50 de ani, patru studenti si un copil de 14 ani. Spun asta ca sa subliniez ca se poate juca in familie. Ce m-a surprins a fost ca cei patru studenti iesiti in oras la o bere au sunat ca ar veni acasa daca jucam. Cool, nu?
    Nu stiu cum e jocul din link, eu recomand cutia verde, iar pentru cei ce se indoiesc as face trimitere pe Emag, unde jocul are peste 100 de pareri exprimate de cumparatori.
    P.S. Eu sunt fan Catan, dar asta nu dezvolta abilitatile de comunicare, desen, exprimare, etc ale copiilor in masura in care o face Activity.
    Despre Dixit am mai auzit de bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.