Suveniruri frumoase de la Castelul Corvinilor

Orice obiectiv turistic pe care îl vizităm pentru prima dată înseamnă și un suvenir pe care-l luăm cu noi. Sunt puține locuri în care am fost și de unde am venit acasă fără un magnet sau un glob de sticlă. Era o vreme când colecționam pietricele deosebite, apoi am umplut frigiderul de magneți, după aceea am adunat snow globes cât să umplu un raft din vitrina mea cu suveniruri de tot felul.

Acum nu mai colecționez doar un tip de suveniruri, iau ce îmi place, acele obiecte care îmi trezesc o emoție aparte și pe care simt că trebuie să le am. De exemplu, sunt sigură că Sebi preferă să își cumpere condimente sau accesorii de bucătărie decât să dea banii pe un magnet inutil. Sau e de preferat să îți faci o poză într-o cabină foto decât să iei cine știe ce obiect urât lucrat.

Pentru turiștii de la Castelul Corvinilor (Hunedoara), cel mai important monument de arhitectură gotică din țara noastră, suvenir poate să însemne orice. În parcarea privată din apropiere de castel se vând tricouri, clopuri, obiecte artizanale mai mult sau mai puțin kitschoase, magneți, globuri, scrumiere, jucării, squishy, inclusiv fidget spinnere am mai văzut.

Poți să îți iei cam orice, dar dacă vrei un obiect deosebit, lucrat manual de un artist/artizan, îți recomand să ieși din parcare și să urci până în fața castelului, acolo unde se fac toate pozele alea faine. Cum stai cu fața la castel, pe stânga este o clădire veche, din piatră, cu trei bolte. Acolo găsești pictură pe scoarță de copac, covoare lucrate manual la prețuri aproape derizorii, vederi, magneți, chiar și un album cu povestea castelului editat la cererea turiștilor.

Ce-mi place este că obiectele lucrate manual sunt făcute de localnici, cu care firma care le vinde are contract de exclusivitate. Adică nu le găsești decât aici, în „buza” Castelului Corvinilor.

În stânga este magazinul pe care vi-l recomand.
Magazinul de suveniruri, văzut de pe podul care duce la Castelul Corvinilor.
Așa se vede castelul de la magazinul de suveniruri. Foto: Diana Shamaa

Intrarea în Curtea Husarilor (așa se numește curtea exterioară a castelului) este gratuită, doar pentru accesul efectiv în castel se plătește bilet pe care îl cumperi de la chioșcul situat în imediata apropiere a turnicheților de lângă pod. E 30 de lei biletul standard, alte detalii pe www.castelulcorvinilor.ro.

Dacă ai găsit o greșeală de redactare, mi-o poți semnala selectând textul cu pricina și apăsând Ctrl+Enter. Mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.