Te confrunți des cu viroze și răceli? Află cum te protejezi de ele! (P)

Toamna și primăvara sunt sezoanele în care incidența răcelilor și a virozelor este una crescută, în principal datorită fluctuațiilor de temperatură. Dar un alt factor important este și sistemul nostru imunitar scăzut care nu poate lupta eficient cu virusurile pe care le întâlnește.

Trebuie să ne protejăm cât mai corect de bacterii și virusuri, iar acest lucru se poate realiza printr-o igienă și o alimentație corespunzătoare.

Folosește atât acasă, cât și la birou, dezinfectanți puternici care distrug bacteriile

Un prim pas în igienizarea spațiilor în care ne petrecem majoritatea timpului (acasă și la birou) este folosirea unor detergenți dezinfectanți puternici pentru curățenie. În acest fel, ne asigurăm că ne desfășurăm activitatea într-un mediu cât de cât dezinfectat și curat, iar acest lucru va dimininua considerabil șansele de îmbolnăvire.

Ne putem achiziționa o sticlă de spirt pe care să o avem permanent în geantă ori pe birou și din când în când ne putem dezinfecta mâinile cu el. Cei mai mulți microbi se găsesc pe mâini, iar dacă păstrăm o igienă corectă a corpului și mâinilor, atunci nu vom avea probleme.

Mănâncă legume și fructe din belșug, deoarece întăresc sistemul imunitar

O alimentație bogată în fructe și legume este cheia succesului impotriva răcelilor, însă nu toată lumea este atentă la ceea ce mănâncă. De cele mai multe ori avem organismul slăbit de la consumul în exces de mâncare nesănătoasă, de tip fast food, iar corpul nostru nu are suficientă energie pentru a face față invaziei bacteriilor și virusurilor.

Dar de ce să dăm bani pe medicamente și suplimente, când ne putem lua singuri vitaminele din aceste alimente minune? Fie că le consumăm în stare pură, fie că le includem în smoothie-uri sau salate, acestea ne asigură necesarul de anticorpi de care avem atât de multă nevoie, astfel că nu vom dezvolta sensibilitate la virusuri. O alimentație variată și bogată în legume și fructe este esențială pentru un organism puternic și sănătos.

Sportul înseamnă sănătate

Cei care fac sport constant, indiferent de vreme, au un sistem imunitar incredibil de puternic. Acest lucru demonstrează încă o dată că mișcarea nu este benefică doar pentru siluetă, ci în aceeași măsură contribuie la o sănătate de fier.

În concluzie, există câteva „secrete” care te ajută cu succes să te ferești de răcelile de sezon. O igienă adecvată și un stil de viață sănătos te pot ajuta să contracarezi cu succes orice tip de virus care poate circula în atmosferă. Corpul tău va fi mai puternic, iar tu vei putea să te bucuri cu succes de activitățile zilnice.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.