Tecșești Vlogs, sau cum să creezi conținut pentru un brand aparent banal

Mi se întâmplă destul de rar să mă întâlnesc cu bloguri sau vloguri create special pentru câte un brand. JYSK are un blog pe care se postează constant și sigur mai sunt și altele, dar nu le văd eu. Sau dacă le văd, nu sunt deloc memorabile.

În schimb, Albalact a creat un site numit Tecșești Vlogs. Numele de Tecșești este la fel de greu de pronunțat pentru noi cum sunt cuvinte ca „hashtag”, „subscribe” sau „food blogger” pentru localnicii din Tecșești. Apropo, Tecșești este real și e un sat din comuna Întregalde din județul Alba.

Cei de la Albalact nu au ales acest sat doar pentru că are un nume original, ci dintr-un motiv frumos:

Proiectul La Origini a început în 2014 în satul Tecșești, comuna Întregalde, judeţul Alba. O echipă mică și pasionată de voluntari a început să reanime și să promoveze tradițiile românești dintr-un cătun de munte autentic, construind locuințe unde se poate experimenta traiul din diverse perioade istorice sau restaurând case deja existente în sat, totul pentru reabilitarea zonei. Începând cu 2018, Albalact susține cu bucurie La Origini. De curând, a fost recondiționată una dintre cele mai frumoase case din cătun. Zina tocmai a copt prima pită și primul pup cu brânză în cuptorul nou din Casa Petric.

Tecșești Vlogs

HEȘTEG VIAȚA LA TECȘEȘTI

Localnicii din Tecșești sunt drăguți în aceste videouri. Se face un pic de mișto de clișeele din vlogging: hashtag-uri, get ready with me, unboxing, x questions, cum se face… și am simțit influența bunicii lui Mircea Bravo. Pe mine m-au convins să le urmăresc pe toate și sper din tot sufletul că Albalact nu se va opri aici cu vlogurile.

Despre product placement ce să zic? E un pic deplasat să vezi o cutie de lapte Albalact într-o bucătărie tradițională de la țară, dar de altfel se poate spune că e deplasat și să faci vloguri în care țăranii să zică „Heșteg Viața la Tecșești”, deci… e OK.

Dacă ai găsit o greșeală de redactare, mi-o poți semnala selectând textul cu pricina și apăsând Ctrl+Enter. Mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.