The curious case of my brain 🧠

Când aveam 80 kg și la un moment dat chiar mă apropiam vertiginos de 90, aveam impresia că nu sunt chiar atât de grasă. Sincer vă spun, mă vedeam că sunt ceea ce americanii numesc, elegant, curvy, dar nu grasă. Dovadă stau videourile mele de pe YouTube. Acolo realizam, la „post producție”, că nu eram (deloc) slabă, dar ridicam din umeri. Ce să fi făcut? E foarte greu, chiar imposibil să slăbești când nu știi cum să o faci. Când nu știi, practic, să mănânci corect.

Astăzi am cu 13 kg mai puțin decât greutatea aia critică, sub care nu reușeam nicicum să scad, și totuși am zile când mă văd grasă. Dizgrațioasă.

Apoi mă văd în câte o poză făcută accidental și aproape că nu mă recunosc: wow, eu sunt aia? Mă uit în oglindă și mă mai liniștesc, dar creierul meu îmi dă constant semnale de alarmă: 🚨 „ești grasă, ai făcut fundul mare, o să te îngrași la loc!” 🚨

Cred că în mintea mea încă nu este stabilit clar dacă sunt sau nu grasă. 🙄 Curios este că simt mai grasă acum decât mă simțeam când aveam 80+, iar teama constantă de a mă îngrășa din nou mă menține înstare de alertă. Ceea ce e bine pentru cantitatea de mâncare pe care o bag în mine, dar pentru stres… nu prea.

Mai are cineva „problema” asta? Trebuie să merg la psiholog sau am vreunul în lista de prieteni, care să îmi poată da niște sfaturi? 🤔

Dacă vrei să slăbești sănătos și definitiv, îți recomand ce am testat eu și a funcționat (am slăbit peste 13 kg): programul RESET. Intră pe www.resetforgood.ro, aplică codul DB2019 și primești reducere la achiziționarea pachetului. Vei primi videouri care te ajută cu informații și motivație și, foarte important, un plan alimentar personalizat care te va ajuta să slăbești fără să faci foamea. În trei luni, garantat, vei fi un alt om.

Dacă ai găsit o greșeală de redactare, mi-o poți semnala selectând textul cu pricina și apăsând Ctrl+Enter. Mulțumesc!

2 thoughts on “The curious case of my brain 🧠”

 1. Eu am avut la un moment dat 99,8 kg. Ăla a fost momentul în care am realizat că practic dacă beau un pahar mare de apă și mă sui din nou pe cântar am 100 de kile. Și am zis stop.

  Acum am vreo 62 și în continuare am zile când mi se pare că-s grasă, că nimic nu stă cum trebe pe mine, că am picioarele ca niște butuci și spinarea cât un halterofil… Sunt tot mai rare momentele astea, dar sunt. O să treacă de tot la un moment dat, I guess.

  Și nu, nici eu nu credeam că-s cât o batoză când mă apropiam de chintal… Vorba ta, mi se părea că-s curvy…

  PS: eu am vreo 5 ani de când am slăbit și mă mențin, dar psihicul tot își mai face de cap uneori. Fii mândră de ce ai reușit, pune-ți pe frigider 2 poze cu before/after și zâmbește-ți cu încredere

 2. Am 60.5 kg (uneori oscilez si cu un kg in plus), fac sport de 3-4 ori pe saptamana, incerc sa am grija ce mananc dar degeaba uneori nici eu nu sunt multumita de mine. Lumea spune ca nu sunt grasa, dar eu uneori ma simt grasa.
  Am slabit dupa facultate (acum vreo 8 ani) de la 65 la 56 de kg. De-a lungul anilor am mai adaugat cate jumatate de kg, ba un kg ..dar acum ma tot mentin la 60-61. Niciodata nu am fost slaba slaba, ci mai degraba curvy :)), un fundulet usor mai mare.
  Cred ca important e sa fim sanatoase si sa ne mentinem cat de cat la o greutate normala. Perceptia noastra cred ca cumva este si denaturata de ceea ce vedem zilnic la tv, pe instagram, si pana la urma nici fetele acelea perfecte nu sunt atat de perfecte. Trebuie sa invatam sa ne acceptam si sa ne iubim asa cum suntem, doar ca inca nu stiu cum sa ajungem sa facem asta zilnic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.