The Empty Shop, o inițiativă lăudabilă a unui mall din București

Tu ai o garderobă plină. Ei au rafturi goale! Alege hainele pe care nu le mai porți, dar care se află într-o stare bună.

Au venit și rezultatele campaniei de anul acesta:

A doua ediție „The Empty Shop”, campanie inițiată de Promenada în parteneriat cu Unilever (OMO, Coccolino) și Crucea Roșie Română, a reușit să colecteze o cantitate record de articole vestimentare pentru București de 60,7 tone. Proiectul The Empty Shop, menit să schimbe vieți și să ajute persoanele în nevoie prin donarea de haine, a implicat peste 8.600 de locuitori ai Bucureștiului și vizitatori ai centrului comercial Promenada.

OMO și Coccolino, partenerii campaniei, s-au ocupat de spălarea, împrospătarea și igienizarea hainelor, astfel încât acestea să ajungă în condiții excelente la beneficiari. Impresionant este și faptul că, din întreaga cantitate, 322 de kilograme sunt reprezentate de haine noi, cu etichetă.

Numeroase persoane publice s-au implicat în proiect, prin donații și mesaje de susținere. Singurul magazin cu rafturi goale a ținut ușile deschise timp de aproximativ o lună, din 24 aprilie până în 19 mai, în Promenada. Magazinul faptelor bune a atras zilnic aproximativ 300 de vizitatori, care au venit și au donat cu scopul de a-i ajuta pe cei care au mai puțin decât ei, cu speranța că vor ajuta persoane din zone sărace și vor contribui la reducerea abandonului școlar.

În prezent, ultima etapă a fost finalizată, ceea ce înseamnă că hainele sortate, curățate și igienizate cu ajutorul OMO și Coccolino au fost livrate către beneficiarii selectați, prin intermediul celor 50 de voluntari și 20 de angajați de la Crucea Roșie Română care s-au implicat în campanie.

Astfel, au fost livrate 56,2 tone de articole de îmbrăcăminte către aproximativ 1177 de familii, însumând peste 4.700 de persoane din 10 județe (București, Bacău, Călărași, Dâmbovița, Ialomița, Ilfov, Giurgiu, Prahova, Vaslui).

De asemenea, în cadrul primelor etape s-au alăturat inițiativei și cei de la Club Off-Road București (CORB), alături de Roxana Ciuhulescu, care au dus 900 de kg de haine în județul Buzău, în sate accesibile numai cu mașini de teren. 1.800 kg au fost distribuite prin intermediul filialei de Crucea Roșie Prahova în comuna Berceni, sat Cătunu, afectat de inundații. Au fost 91 de familii beneficiare, aproximativ 200 de persoane.

“Considerăm esențial rolul companiilor în a susține valori frumoase, un stil de viață durabil și un viitor sustenabil. Doar prin implicare activă putem crește o generație puternică și liberă, de aceea ne-am bucurat să devenim partenerii acestui proiect, prin intermediul OMO și Coccolino. OMO crede în Puterea Jocului, pentru a crește generații de copii curajoși, încrezători, independenți, care învață să dăruiască pentru a deveni adulți empatici și generoși. Prin implicarea noastră, transmitem mai departe dorința de a ajuta și de a oferi. Mulțumim miilor de persoane care au oferit mai departe lecția generozității și au decis să doneze pentru a schimba vieți!”

Irina Urechean, Senior Marketing Category Manager Fabric Solutions & Fabric Sensations, Unilever South Central Europe

Câteva concluzii în urma acestei colecte:

„The Empty Shop” este un proiect despre oameni, despre fapte bune, un proiect în care binele învinge și care a solidarizat peste 7 milioane de oameni în zona de online, care au popularizat acest magazin gol. Deși anul acesta campania s-a desfășurat numai în Promenada, în București, colecta a mobilizat peste 8.600 de donatori, care au umplut cu haine noi sau aproape noi rafturile, pentru a doua oară. The Empty Shop este clar un proiect care îi face pe vizitatorii noștri să vibreze și ne bucurăm să vedem asta»

Ana Maria Leca, Manager al Promenada Mall

UPDATE: Evenimentul a fost decalat, voi actualiza articolul cu informațiile primite ulterior. Folosiți weekendul pentru a strânge din garderobă toate hainele care nu vă mai trebuie! :)

Anul trecut, 10 mii de oameni au umplut rafturile Empty Shop; evenimentul a fost organizat în mai multe mall-uri din țară, inclusiv Shopping City Deva. Anul acesta văd că The Empthy Shop este anunțat doar la Promenada Mall, din București. Dar e bine și așa.

Așadar, dacă ai haine pe care nu le mai porți și nu vrei nici să le arunci, le poți da o viață nouă, donându-le la The Empthy Shop (Magazinul Gol).
În 2018, au fost ajutate 6.700 de familii, hainele donate ajungând la 28.000 de persoane din zone sărace ale țării, cu risc de abandon școlar.

Te invităm și anul acesta să facem împreună o colecție de dar: acele haine pe care ai uitat că le ai în dulap sau cele care ți-au rămas mici sau largi sau pur și simplu cele pe care nu le mai porți deși sunt într-o stare bună. Dă o viață nouă hainelor abandonate prin dulapuri. Te invităm să le aduci la Promenada și noi ne asigurăm că ajung la cei în nevoie!

Promenada Mall

The Empty Shop se deschide oficial în 23 aprilie, la ora 19:00, dar vă recomand să duceți hainele în perioada 24 aprilie – 19 mai 2019.

Dacă ai găsit o greșeală de redactare, mi-o poți semnala selectând textul cu pricina și apăsând Ctrl+Enter. Mulțumesc!

1 thought on “The Empty Shop, o inițiativă lăudabilă a unui mall din București”

  1. Nu stiam de aceasta campanie. Ce rau ca nu se pune in practica si in zona Braila-Galati. :( Eu am dus cativa saci la reciclat la H&M pentru ca nu am stiut ce sa fac cu hainele pe care nu le mai purtam …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.