Tips & tricks: cum să-ți amenajezi duplexul după cele mai înalte standarde (P)

Nu există persoană care să nu își dorească o locuință nouă, amenajată conform așteptărilor. Nu pare chiar imposibil, nu? Într-adevăr, acest lucru presupune multă muncă și implicare, dar mai ales inventivitate și răbdare. Cu atât mai mult cu cât ai depus eforturi considerabile pentru a-ți achiziționa o locuință, așa cum este un duplex – un colț de Rai în mijlocul junglei urbane – operațiunea de amenajare trebuie să se apropie de perfecțiune.

Cel mai probabil, dacă te afli în această situație, prin capul tău trec tot felul de întrebări: “Cu ce să încep, oare?” sau “Cât va dura toată treaba?” și parcă te apucă deja o teamă inexplicabilă amestecată cu sentimentul de dorință.

Uită de astfel de griji și descoperă cele mai bune sfaturi pentru amenajarea locuinței tale!

Stabilește stilul pe care vrei să îl abordezi

Pare destul de complicat, nu? Și totul se complică mai mult atunci când ai în minte diverse idei și parcă ai vrea că locuința ta să le înglobeze pe toate. Exceptând situația în care ești expert în amenajări, încercă să renunți la ideea de a îmbina mai multe stiluri pentru că, în mod cert, rezultatul nu va fi cel așteptat. Ideal ar fi să te concentrezi pe o zonă de modernism sau industrial, dacă ești o persoană care adoptă o atitudine la fel de modernistă. Chiar și stilul minimalist poate intra în această sferă. Nu uita că ține de tine să decizi ce anume ți se potrivește.

Inspiră-te din mai multe surse, înainte de a începe procesul de amenajare

Inspirația este cheia, mai ales în acest context. Pe internet găsești tot felul de imagini, care mai de care mai interesante, idei inovative și extrem de creative. Aici trebuie să intervină, însă, factorul de selecție. Dacă îți dorești să te inspiri, Spotondesign îți stă la dispoziție cu un portofoliu complex de proiecte în ceea ce privește serviciul de amenajare interioară duplex, reușind de-a lungul timpului să devină din ce în ce mai buni în acest domeniu. Nu doar că te poți inspira, însă trebuie să știi că, în cazul în care ai nevoie de ajutor cu procesul de amenajare, echipa Spotondesign îți stă la dispoziție. Practic, nu va mai trebui să îți faci griji, întrucât specialiștii în design interior se vor ocupa de tot, de la proiectarea 3D, până la achiziționarea pieselor de mobilier, a decorațiunilor și transpunerea ideilor creative, dând astfel viață casei tale, transmițând o poveste al cărui protagonist urmează să fii.

Fă o listă cu lucrurile din vechea locuință la care nu vrei să renunți

În mod cert, în anii în care ai locuit cu chirie ai adunat o mulțime de lucruri, doar gândindu-te că faci toate aceste achiziții pentru a te bucura peste ani de confort în propria locuință. Amintiri și dorințe, speranțe și idealuri. Dar de acum, gata, ai reușit să ai casa ta! E timpul să vezi ce poți face cu lucrurile vechi, pe care le poți refolosi și de care e mai bine să te descotorosești. Poate fi destul de greu, dar, acest pas te va ajuta destul de mult. Așadar, întocmește o listă cu lucrurile pe care le deții la acest moment și decide pe care le poți folosi și pe care nu, care consideri să se pot integra în stilul de amenajare dorit.

Începe procesul de amenajare pas cu pas

Dacă totuși decizi să începi singur procesul de amenajare, nu uita cât de important este să ai răbdare și să iei lucrurile pas cu pas; numai așa vei reuși! Începe prin comandarea mobilierului, întrucât este posibil să dureze destul de mult până îl vei primi. Dar nu uita să iei măsurătorile potrivite, asigurându-te chiar că ai măsurat de 10 ori înainte. Imediat după această etapă, ocupă-te de detalii precum: alegerea culorilor pentru pereți, alegerea tapetului (dacă este cazul), dar și a altor elemente de finisaj. Nu neglija nici de corpurile de iluminat, întrucât acestea sunt foarte importante și au un rol elementar în conturarea unui design interior inedit. Ultimul pas pe care trebuie să îl faci este achiziționarea decorațiunilor, acele mici elemente menite să îți personalizeze casa. Gata, abia acum poți spune că ai reușit să duci la bun sfârșit proiectul!

Așadar, pentru întreg procesul de amenajare îți sunt necesare multă energie, răbdare și chef de muncă. Dar nimic din toate acestea nu va mai conta în momentul în care o să ai locuința visurilor tale.

Dacă ai găsit o greșeală de redactare, mi-o poți semnala selectând textul cu pricina și apăsând Ctrl+Enter. Mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.