Tips & tricks de îngrijire a părului: revino la strălucirea de altădată! (P)

Faptul că la televizor și în reviste se face tot mai multă reclamă ondulatoarelor și plăcilor pentru îndreptarea părului nu este neapărat o veste bună, mai ales dacă nu respecți o rutină de îngrijire a podoabei capilare. Și, din păcate, marea majoritate a doamnelor și domnișoarelor dependente de produsele de înfrumusețare a părului nu urmează un program de revitalizare a acestuia. De aceea, dacă te recunoști în aceste rânduri, nu ar trebui să te surprindă faptul că deseori ai fire rupte de păr pe haine ori că vârfurile îți sunt deteriorate și uscate.

Așa cum respecți în fiecare zi etapele de curățare a tenului, la fel ar trebui să îți răsfeți și părul, cu atât mai mult cu cât îți place să te aranjezi și nu poți renunța la placa pentru păr. Cu siguranță, ți-ar fi de mare ajutor câteva sfaturi în această direcție, așa că citește, în continuare, articolul, ca să vezi ce e de făcut pentru a-ți salva părul.

Informații utile pentru îngrijirea părului:

Mai mult ca sigur ai auzit și poate că și folosești șamponul uscat. Încearcă totuși să nu îl utilizezi în exces căci usucă scalpul și firul de păr, chiar dacă tu ești mulțumită de aspectul pe care îl are părul tău după aplicarea sa. Dacă te confrunți cu problema unui păr care se îngrașă repede, este în regulă să îl speli de două ori pe săptămână, folosind un șampon fără parabeni, iar mai apoi un balsam de păr hidratant, dar și o mască regeneratoare, pentru un program intensiv de îngrijire.

Seara, înainte să adormi, piaptănă-ți părul cu o perie moale și asigură-te că este complet descurcat. Împletește-l într-o coadă lejeră, pentru a nu se încurca în timpul nopții. În acest fel, eviți ruperea firelor de păr.

Încearcă să renunți la placă și ondulator în timpul săptămânii și să găsești modalități diferite de coafare a părului, cu atât mai mult cu cât ai la dispoziție suficiențe surse de inspirație în online. Inspiră-te din fotografii și articole și alege să îți prinzi părul într-un coc lejer sau o coadă de cal. De asemenea, poți obține efectul unor bucle lejere dacă dormi cu părul împletit în mai multe codițe. Încearcă, măcar până când părul tău își va mai reveni puțin.

Un păr degradat are nevoie de hidratare intensivă, așa că se cere utilizarea de două ori pe săptămână a unui ulei natural, care să redea strălucirea și aspectul sănătos firului de păr. Rămâne la alegerea ta ce anume să folosești, însă specialiștii recomandă uleiul de cocos sau uleiul de măsline, puternic hidratante. Dacă ai părul blond, alege uleiul de cocos, căci cel de măsline ar putea să îi ofere o tentă gălbuie, pe care, cu siguranță, nu ți-o dorești.

Aplică pe vârfurile deteriorate un ser de păr pentru regenerare, în așa fel încât să amelioreze aspectul degradat al acestora. Găsești ser de păr dar și alte tratamente hidratante pe Sabon România.

Ține cont de sfaturile de mai sus și vei vedea cum părul tău își va recăpăta strălucirea în doar câteva săptămâni!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.